Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk jubel til slutt

Finalen mellom Tyskland og Sverige i håndball-EM hadde alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges håndballherrer vant EM-gull på hjemmebane søndag etter en svært spennende finale mot Tyskland. Ekstraomganger måtte til før Sverige vant 33-31.

Finalen var svært jevn helt fra start og til tider også meget tøff. Lagene fulgte hverandre som skygger i første omgang som endte med 14-13-ledelse til Tyskland.

Om lag 14.000 tilskuere i Globen fikk ikke roet nervene etter pause heller. Tyskerne så en stund ut til å kunne rykke fra. Svenskene fikk ikke taket på Tysklands gigantiske strekspilleren Mark Dragunski (2,14 meter og 120 kilo).

Men strålende keeperspill av Peter Gentzel, som reddet tre på rad da det gjaldt som mest, og en rekke tyske utvisninger gjorde at hjemmehåpene ikke mistet grepet.

Med sju minutter igjen å spille ledet svenskene med tre mål, men klarte ikke å tvinge motstanderne i kne. Tyskerne kvitterte til 25-25, og tok ledelsen 26-25 halvannet minutt før full tid.

Sverige tok ut Gentzel og satte inn en ekstra utespiller. Taktikken førte fram og Staffan Olsson sørget for utligning i sluttsekundene.

Dansk bronse

I forlengningen tok lille Ljubomir Vranjes kommandoen og scoret et tidlig mål. Svenskene var hele tiden på hugget, fast bestemt på å ikke ta reprise på det forsmedelige sølvet fra Sydney-OL.

Vranjes scoret nok et mål som ga Sverige 30-28-ledelse, så sørget han for straffe. Den ekspederte Stefan Lövgren sikkert i mål, og da orket ikke tyskerne mer. Vranjes, som ellers i kampen var ganske anonym, tok seg av vertenes 32. scoring, mens Martin Frandesjös underarmsskudd til 33-29 gjorde det svenske publikummet helt ekstatiske. Fire EM-gull på fem år er svenskenes fasit, og nasjonen trykker sine håndballhelter til brystet.

Tidligere søndag vant Danmark bronsekampen med 29-22 over Island, og sikret dermed danskenes første mesterskapsmedalje i herrehåndball på 35 år.

(NTB-TT)

SLAPP JUBELEN LØS: Staffan Olsson og Stefan Lövgren etter seieren 33-31 over Tyskland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!