Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk kampanje for å fjerne Svensson

Aftonbladet trykket opp egne buttons til leserne.

BREMEN (Dagbladet.no): Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck trosset opinionen hjemme i Sverige da han valgte å vrake Lyon-klare Kim Källström til lørdagens 0-0-flause mot Trinidad & Tobago.

På diverse meningsmålinger som ble gjort på svenske nettaviser i forkant av matchen hadde åtte av ti svensker ønsket å se Källström fra start.

Lagerbäck var å finne blant de siste to.

Han valgte som så ofte før å bruke Anders Svensson i den offensive midtbanerollen.

«Kim må spille»

Først 12 minutter før full tid ble Källström kastet innpå i en desperat jakt på et seiersmål.

Han svarte med å være regissøren bak nesten alt Sverige skapte i sluttminuttene.

- Burde du satt inn Källstrøm tidligere? ble Lagerbäck spurt om på pressekonferansen etterpå.

UPOPULÆR: Iallfall har ikke Aftonbladet stor sans for Anders Svensson. Og den svenske avisa gjør også alt for at at andre skal mene det sammen. Foto: INA FASSBENDER/REUTERS/SCANPIX
UPOPULÆR: Iallfall har ikke Aftonbladet stor sans for Anders Svensson. Og den svenske avisa gjør også alt for at at andre skal mene det sammen. Foto: INA FASSBENDER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det er et godt spørsmål, lød svaret.

Nordens største avis, Aftonbladet, syntes tydeligvis det var et så godt spørsmål at de kjørte en egen kampanje for å omvende Lagerbäck i søndagens avis.

Svenskene ble oppfordret til å klippe ut en slags «button» med påskriften «Kim må spille», og feste den på seg.

Spillerne reagerer

På dagens pressekonferanse i Bremen ble Svensson tatt i forsvar av medspillere og Lagerbäck .

- Det er trist at noe slikt skal ramme Anders. Han gjorde sitt beste utpå der, sier FFK-keeper Rami Shaaban.

Lagerbäck ble spurt om han syntes Svensson ble gjort til en slags syndebukk for det svake resultatet.

- Ja, det virker litt sånn. Men det kan jeg ikke skjønne, for jeg syntes ikke Anders var noe dårligere enn de andre der ute, mener han.

Gir hodepine

Aftonbladets profilerte sportskommentator Simon Bank understreker at han ikke var mannen bak button-ideen, men mener den kom på bakgrunn av det som har skjedd de siste seks månedene

- En sterk hjemmeopinion vil se Kim spille fra start. Og det kuliminerte med kampen i går. Debatten har gått i hans favør det siste halve året, sier Bank til Dagbladet.no.

Han tror debatten Svensson/Källström vil gi Lagerbäck hodepine foran den neste kampen mot Paraguay.

- Den neste kampen blir en skikkelig karaktertest for Lagerbäck. Selv synes jeg det er litt urettferdig å sammenlikne Kim og Anders utifra det som skjedde i går. Det var en takknemlig kamp for Kim å komme inn i, sier Bank.

Tok ikke selvkritikk

Noen forventet at Lars Lagerbäck skulle framstå mer ydmyk og mer selvkritisk på søndagens pressekonferanse enn hva han gjorde etter kampslutt i går. De ble i så fall skuffet.

- Vi spilte virkelig en god kamp. Det var vi som kontrollerte, og slapp dem nesten ikke til en eneste sjanse. Vi hadde 26 avslutninger på mål, og det er ekstremt bra, insisterte han.

Henke Larsson lirte av seg en del selvfølgeligheter som at resultatet var skuffende, at Sverige alltid går for å vinne, at de fortsatt har tro på selv og at det ikke er noen vits i å dvele mer over det som skjedde lørdag.

Og det har han selvsagt rett i.

Men Simon Bank tror ikke mye på at Sverige er like fornøyde internt som de framstår utad.

- De sier det bare for å overtale seg selv. Selvsagt er de ikke fornøyde. Samtidig var det faktisk ingen katastrofe rent spillmessig, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media