ÅPEN OM HUDSYKDOM: Hedvig Lindahl har hatt hudsykdommen vitiligo siden hun var fem år. Foto: Soeren Stache / DPA / NTB Scanpix
ÅPEN OM HUDSYKDOM: Hedvig Lindahl har hatt hudsykdommen vitiligo siden hun var fem år. Foto: Soeren Stache / DPA / NTB ScanpixVis mer

Svensk keeper fikk nok av maset om utseendet sitt: - Gjør et Google-søk

Hedvig Lindahl slet stort i Brasil-sola. 

(Dagbladet): De svenske fotballkvinnene imponerte stort i Rio-OL med å spille seg helt fram til finalen. Der ble det imidlertid tap for Tyskland.

- Når man er så nære, er det selvfølgelig trist. Men jeg har vært med å ta OL-sølv. Jeg vet at skuffelsen kommer til å legge seg og at vi kommer til å være veldig stolte. Og det er jeg, sa keeper Hedvig Lindahl, ifølge Expressen, etter tapet.

33-åringen skal ha mye av æren for at svenskene nådde så langt som de gjorde. Men til tross for storspill og mye jubel underveis i turneringen, har keeperen fått noen ufine meldinger på Twitter.

- Spre budskapet

Der har mange skrevet at det ser ut som om Lindahl har fått lite sol i ansiktet i løpet av oppholdet i Rio. Personene bak disse meldingene visste trolig ikke at svensken har sykdommen vitiligo.

- Til dere som synes jeg har gjort en dårlig jobb med brunfargen i Brasil, google vitiligo og hjelp til med å spre budskapet. Takk, skriver hun på Twitter.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er dette en tilstand med pigmentfrie flekker i huden, som rundt én til to prosent av befolkningen har.

TOK SØLV: Keeperen bidro sterkt til at Sverige tok sølv. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix
TOK SØLV: Keeperen bidro sterkt til at Sverige tok sølv. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Brukte solfaktor 50

Keeperen, som til daglig spiller i Chelsea, fortalte flere ganger under oppholdet i Brasil om hudsykdommen. Den sterke Rio-sola skapte store utfordringer underveis i turneringen.

- Solen og varmen ble en stor utfordring under kampen. Jeg brukte solfaktor 50 før og etter oppvarmingen og i pausen. Jeg har likevel fått noen skader på huden, sa keeperen til nyhetsbyrået AFP etter kampen mot USA.

- Da jeg var liten ble jeg faktisk ganske brun i solen. Min søster er alltid veldig solbrun, men jeg er helt hvit, la hun til.

På sosiale medier får hun nå mange støttende ord fra hele verden. Slik lyder et par av tilbakemeldingene på Twitter:

- Sølvmedalje eller brunfarge? Jeg vet i hvert fall hva jeg ville valgt. Du har spilt helt fantastisk og var turneringens aller beste keeper.

- Gratulerer med sølvmedaljen! Og godt sagt. Noen mennesker er bare uvitnede.