Svensk keeper må bade naken i fontene

Skal møte Norge i OL-kvartfinalen.

BEIJING (Dagbladet.no): Tirsdag spiller Norge mot Sverige i en helskandinavisk kvartfinaleduell.

Det blir et sjeldent møte.

Sverige er ikke akkurat et lag Norge pleier å møte i mesterskap, for svenskene er som regel hjemme. Men de siste åra har svensk damehåndball fått en oppsving, og i dag avanserte de fra gruppespillet i OL.

«Du ska bada!»

Det hadde ikke spillerne selv tro på engang.

Målvakt Madeleine Grundström hadde så liten tro på det at hun lovet å bade naken i ei fontene om det ble seier mot Brasil. De svenske flickorna vant 25-22 tidligere i dag, og ble klare for sluttspillet.

- Det første jentene skrek etter sluttsignalet var «Du ska bada!», sier Grundström til Expressen.se.

Hun er ikke den eneste som inngikk veddemål før kampen. Matilda Boson må tatovere seg, og kantspilleren sier at det blir OL-mottoet «One world, one dream» på foten.

MÅ KASTE MER KLÆRNA: Kanskje var det løftet fra keeper Madeleine Grundström som fikk de svenske jentene til å yte litt ekstra mot Brasil. For keeperen lovet å bade naken i en fontene om det ble kvartfinale - og etter 25-22 mot brassene må Madeleine ut på badetur. Foto: SCANPIX
MÅ KASTE MER KLÆRNA: Kanskje var det løftet fra keeper Madeleine Grundström som fikk de svenske jentene til å yte litt ekstra mot Brasil. For keeperen lovet å bade naken i en fontene om det ble kvartfinale - og etter 25-22 mot brassene må Madeleine ut på badetur. Foto: SCANPIX Vis mer

Sjelden svensk seier

De svenske jentene kom på fjerdeplass i puljespillet, og må derfor ut mot Norge, som etter seieren mot Romania ble gruppevinnere.

Sverige tapte de tre første kampene, mot Ungarn, Russland og Sør-Korea - men overrasket og slo Tyskland med ett mål og så Brasil i den avgjørende kampen søndag morgen.

Norge har møtt Sverige 118 ganger, og 79 av kampene har endt med norsk seier. Siden 1997 har Sverige bare vunnet én av 18 kamper - da de dro til med en seier i august 2002.

- Dere får finne dere i å være favoritter, sier den svenske landslagssjefen Ulf Schefvert til Dagbladet.no.

Svensk keeper må bade naken i fontene
<B>PÅ TRIBUNEN:</B> Kong Carl Gustav og dronning Silva.
<B>UNDERDOGS:</B> Sverige møter storesøster Norge i kvartfinalen.