Svensk keeperdrama

Sverige måtte bytte keeper kort tid før avspark i onsdagens VM-kvartfinale i fotball mot Brasil.

Årsaken var at førstekeeper Caroline Jönsson søndag kveld fikk medisin mot kramper i livmoren. Mindre enn en time før kvartfinalen fikk lagledelsen vite at medisinen kan ha inneholdt ulovlige stoffer.

Jönsson fikk etter kampen mot Nigeria søndag et preparat mot menstruasjonssmerter. Det forårsaket kramper i livmoren, og dermed ble hun gitt en ny medisin.

- Hun hyperventilerte, og behandlingen var helt nødvendig, sa det svenske lagets hovedleder Susanne Erlandsson, som også er styremedlem i Sveriges fotballforbund.

Ved ankomst til stadion onsdag leverte svenskene som vanlig en liste med preparater spillerne var behandlet med siden forrige kamp. Først godkjente FIFAs medisinsk ansvarlige listen, men snart kom kontrabeskjed.

- Han sjekket medisineringen av Caroline og sa at den eventuelt kunne gi spor som ville tolkes som doping. Han var ikke sikker, og sa at avgjørelsen måtte bli opp til Sveriges lagledelse, sa svenskenes pressesjef Jonas Nystedt.

En drøy halvtime før kampstart, da Jönsson var i gang med oppvarmingen, fikk hun beskjed om at lagledelsen ikke tok sjansen på at hun spilte. Landslagssjef Marika Domanski-Lyfors og flere av de andre spillerne trøstet henne.

Inn i målet rykket reservekeeper Sofia Lundgren fra Umeå, som hadde bare sju landskampers ballast før VM-kvartfinalen.

NTB