Therese Johaug:

Svensk kjeft til Johaug: - Usportslig

Svensk ekspert er kritisk til Therese Johaugs (32) angrep på OL-kravet på 10 000 meter lørdag.

IMPONERT: Johaug har imponert på friidrettsbanen tidligere. I 2019 ble hun norgesmester nettopp på 10 000 meter. Da deltok ikke Grøvdal. Foto: Lise Åserud / NTB
IMPONERT: Johaug har imponert på friidrettsbanen tidligere. I 2019 ble hun norgesmester nettopp på 10 000 meter. Da deltok ikke Grøvdal. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kom nyheten om at Therese Johaug skal prøve seg på OL-kravet på 10 000 meter.

Til start på Bislett møter hun friidrettsstjerna Karoline Bjerkeli Grøvdal, som er Norges store OL-håp på distansen.

Johaug har imponert på friidrettsbanen tidligere. I 2019 ble hun norgesmester nettopp på 10 000 meter - hvor Grøvdal ikke deltok.

Tross store Johaug-forventninger, møter langrennsstjernas OL-forsøk motstand. Den svenske friidrettseksperten og statistikeren, Lennart Juhlin, mener langrennstjerna vil få det tøft lørdag.

- Det er vel mulig at hun klarer det, men hun ville ikke vært konkurransedyktig i et OL. Hun sprang ett løp i fjor som fikk mye oppmerksomhet fordi det var Johaug. Hun gjorde det bra, men var likevel ett og halvt minutt fra det norske rekorden, sier Juhlin til Aftonbladet.

LØP: Ingvild Flugstad Østberg kommer med en klar beskjed til Therese Johaug før Bislett. Foto/Reporter: Marte Nyløkken Helseth Dagbladet TV. Vis mer

- Har mangler

Langrennsstjerna har en personlig rekord på distansen på 31.40,67. Den ble satt under Impossible Games på Bislett i fjor.

- Det Johaug har, er motoren, men det er mye som mangler. Det holder ikke med motoren for å lykkes i et OL. Hun mangler løpsteknikk og tempovekslinger, forteller Juhlin.

Skal hun klare OL-kravet, må det gå enda fortere lørdag. Tida som skal slås, er 31.25. Lørdag får hun hjelp av et lyshare-system som går etter tida hun har satt seg som mål.

- Det er et redskap som ikke har vært tillatt tidligere, og som gir store fordeler, sier den svenske eksperten om systemet.

- Det er et usportslig hjelpemiddel, legger han til.

Aftonbladets kommentator Mats Wennerholm har tidligere også reagert på bruken av «lysharer».

«Nei, forby dritten. Dette vil jeg ikke se igjen», skrev han.

Johaug benyttet seg også av systemet under Impossible Games i fjor.

Får konkurranse

Det er knyttet stor spenning til om Johaug kan hevde seg mot Norges suverene nummer én på distansen, Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Formen til Grøvdal er det ingenting i veien med. Den norske friidrettsprofilen løp inn til den råsterke tiden 14.39 på fem kilometer gateløp lørdag.

Tiden som ble satt er raskere enn verdensrekorden på distansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer