Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk kjempeflause da Norge vant suverent: - Hvor er vi? Hvor er vi på vei?

Sverige og Tyskland gikk feil vei.

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sørget for en oppskriftmessig norsk stafettseier i Nove Mesto.

USA tok 2. plassen 42 sekunder bak Norge, mens Finland kapret den siste pallplassen 55 sekunder bak de norske seierskvinnene.

Flugstad Østberg rykket etter drøye to kilometer på den første etappen og så seg aldri tilbake. Norges startkvinne vekslet hele 27,5 sekunder foran Tyskland og resten av forfølgerne.

Dermed var stafetten i realiteten avgjort etter første etappe.

Full kontroll Weng holdt omtrent på avstanden og vekslet 24,5 sekunder foran Finland og USA. Johaug nølte imidlertid ikke på tredje etappe og distanserte forfølgerne.

Ankerkvinne Uhrenholdt Jacobsen, i Marit Bjørgens fravær, fikk følgelig et forsprang på 32 sekunder til finnene. Den ledelsen hadde den formsterke medisinstudenten ingen problemer med å holde inn til mål.

I stedet økte Jacobsen avstanden ytterligere. Dermed tok Norge en oppskriftmessig stafettseier i Tsjekkia.

Svensk og tysk flause Mer dramatikk fant sted lenger bak i feltet da både Sverige og Tyskland plutselig gikk feil vei, inn i klassiskløypa.

- Man ser at de forsøker å resonnere: «Hvor er vi? Hvor er vi på vei?», sier SVTs langrennsekspert Johanna Ojala.

Ankerkvinnene Marika Sundin og Nicole Fessel oppdaget flausen samtidig og snudde sammen i kampen om 4. plassen.

Den duellen tapte våre svenske naboer. Tyskland på 4. plass og Sverige på 5. plass ble til slutt slått med rundt to minutter av Norge etter å ha gått feil vei på sisterunden.

- Jeg visste jo hvor vi skulle gå, for jeg gikk jo der i hele går og tidligere i dag. Det skal ikke skje, forklarer ankerkvinne Sundin til Expressen.

NEDTUR: Charlotte Kallas lagvenninne Marika Sundin rotet det til på ankeretappen da Sverige endte på en skuffende 5. plass på kvinnestafetten i Nove Mesto.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NEDTUR: Charlotte Kallas lagvenninne Marika Sundin rotet det til på ankeretappen da Sverige endte på en skuffende 5. plass på kvinnestafetten i Nove Mesto. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media