TACO: Svenske AIK innfører gratis taco ved billettkjøp for barn og unge. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Fred Prouser/Files
TACO: Svenske AIK innfører gratis taco ved billettkjøp for barn og unge. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Fred Prouser/FilesVis mer

Svensk klubb skal lokke tilskuere med gratis taco

- Håper det blir verdsatt.

(Dagbladet): Allmänna Idrottsklubben (AIK) i Allsvenskan bruker litt uortodokse - eller kanskje smarte - midler for å lokke barn og unge på fotballkamp.

Den svenske ligaen har seriestart to dager før den norske, 2. april. Før det har altså AIK tatt grep.

Ved billettkjøp vil barn og unge bli tilbudt gratis tacos.

- Vi håper og tror at det kommer til å bli verdsatt av både store og små besøkende, sier Thomas Perslund, Managing Director ved Friends Arena (AIKs hjemmebane) til Aftonbladet.

Avisa skriver at satsningen er et samarbeid mellom Friends Arena og matprodusenten Santa Maria. Det vil også bys på flere aktiviteter ved seriestart.

- Vi har sett et behov for å kunne utvikle vårt populære familiekonsept. Vi har allerede kanskje Sveriges største og lojale familietribune, så kan vi alltid gjøre mer for at det skal være gøy å se AIK. Etter det jeg vet er vi de første i Sverige som gjør dette, sier Thomas Edselius i AIK til avisa.

AIK havnet i fjor på en tredjeplass i Allsvenskan, ti poeng bak Åge Hareides Malmö, som vant serien. Friends Arena tar drøyt 54 000 tilskuere, og er Sveriges nasjonalarena.