Svensk kommentator: - Hva er det som feiler Johnsrud Sundby?

Mener at Sundby imploderer der Northug eksploderer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Petter Northug nok en gang har funnet superformen til et verdensmesterskap, er situasjonen nok en gang motsatt for Martin Johnsrud Sundby.

Etter å ha vært verdens beste langrennsløper gjennom hele sesongen, bommet han på opplegget før NM og mistet toppformen.

Nå har Tour de Ski-kongen dessuten blitt syk og er uaktuell for helgas to distanser.Dermed er historien fra forrige VM, i Val di Fiemme i 2013, i ferd med å gjenta seg.

Også da ble Sundby syk og måtte stå over både 15 kilometeren og stafetten.

- Jeg husker det godt. Vi var på joggetur, og han fortalte at han begynte å klø i halsen. Neste dag ble han syk. Jeg synes synd på han, sier landslagstrener Trond Nystad.

- Han har hatt en solid sesong. Det som skjer nå, er tilfeldigheter. Det er uflaks, mener Nystad.

- Hva feiler Sundby? Det mener imidlertid ikke Aftonbladets kommentator Simon Bank.

- For å bli verdensmester skal du ikke være best i verden, men best i VM. Det har Sundby mislyktes med gang på gang. Da er det ikke tilfeldig, mener den svenske kommentatoren.

- Han har vært best hele sesongen, men hva skjer når det virkelig gjelder? Da har han vondt i halsen. Hva er det som feiler Sundby? undrer Bank seg i dagens spalte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.