Håndball-VM

Svensk kommentator: - Hold kjeft!

- De har levd et luksusliv fram til nå, skriver svensk kommentator.

DANSK STJERNE: Mikkel Hansen i aksjon for Danmark under VM. Foto: NTB
DANSK STJERNE: Mikkel Hansen i aksjon for Danmark under VM. Foto: NTB Vis mer
Publisert

GDANSK (Dagbladet): VM-oppsettet har blitt en føljetong under VM i håndball.

Ulike antall hviledager og forskjellig reisebelastning har irritert trenere, spillere og eksperter.

Den store vinneren av oppsettet er Sverige. De får én ekstra hviledag foran kvartfinalen sammenliknet med motstander Egypt, har spilt alle sine kamper i hjemlandet, og skal uansett spille resten av turneringen i Stockholm.

Norge måtte på sin side reise fra Katowice til Gdansk dagen før kvartfinalen, og må videre til Stockholm. Kristian Bjørnsen erkjente etter mandagens seier over Tyskland at Norge er et av lagene som sitter igjen med svarteper i oppsettet.

Danske reaksjoner

Også den danske leiren har uttrykt sin misnøye. Både spillere og sportssjef Morten Henriksen har vært kritiske i media.

Danskene har hittil spilt alle sine kamper i Malmö, like ved Öresundsbroen som skiller Sverige og Danmark, noe som har gitt de en tilnærmet hjemmebanefordel.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

Kvartfinalen spiller de derimot i Stockholm mot Ungarn. Mens for semifinale, hvor de møter vinneren av Norge og Spania, må de fly til Gdansk i Polen.

Med mindre Sverige ryker ut mot Egypt. Da spiller de semifinale i den svenske hovedstaden.

- Hold kjeft

Expressens sportskommentator Patrick Ekwall mener danskene sutrer.

- Det snakkes om reisekaos når VM skal avgjøres. Det dreier seg altså om en to timers flytur på et chartret fly. Så «hold kæft, Danmark» - dere har levd et luksusliv til nå, skriver Ekwall i en kommentar.

Han mener det er en selvfølge at Sverige skal få spille sine kamper i Stockholm under VM på hjemmebane.

TRADISJON: De norske håndballgutta blir satt ut når de presenteres for polsk tradisjonsmat. Vis mer

Til Dagbladet påpeker Norges fremste stjerne Sander Sagosen at det er svenskene som arrangerer, og at de har gjort det enkelt for seg selv, men han vil ikke mene for mye om det.

- Vi har fokus på å gjøre så godt vi kan når vi går ut på banen. Så får eksperter mene noe om hvor urettferdig det er, sier Sagosen til Dagbladet.

- Er det for mye fokus på dette?

- Nei, det er på sin plass at det blir vektlagt. Men vi som står oppe i det har ikke råd til å bruke en kalori til å tenke på det. Så fort man tillater seg å legge ordene i munnen og synes synd på seg selv bruker man energi på det, det har ikke vi råd til, svarer Sagosen.

En fordel

Norges trener Jonas Wille er klar på at han ikke vil bruke oppsettet som en unnskyldning om Norge ryker ut.

Onsdag venter Spania i kvartfinalen. Et spansk lag som har ett døgn mer hvile, og fikk dra til kampbyen Gdansk én dag før Norge. Gøran Johannessen er klar på at restitusjonsmessig, har spanjolene en fordel.

- En reisedag eller hviledag ekstra har mye å si for restitusjon. Jeg skulle gjerne tatt en hviledag ekstra, sånn fungerer kroppen, men samtidig er vi inne i en god periode og jeg vil gjerne spille så mye som mulig, påpeker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer