Svensk kommentator kritiserer Johaug og co: - Hvorfor måtte svenskene trøste Weng?

Tomas Pettersson mener det aldri ville skjedd om Marit Bjørgen var der.

(Dagbladet): Heidi Weng følte seg som en idiot i går etter at hun gikk i mål en runde for tidlig på den avsluttende jakstarten i minitouren i Kuusamo.

Dagbladet skrev om en utrøstelig Weng som umiddelbart ble tatt hånd om av den svenske rivalen Ida Ingemarsdotter.

- Heidi ble trøstet av alle i mål, spesielt av svenskene. Ingemarsdotter holdt lenge rundt henne, sa Dagbladets journalist i Kuusamo, Tormod Brenna.

- Det var rørende å få så mye støtte og trøst. Særlig de svenske, Ida Ingemarsdotter og Stine Nilsson, var veldig på å klemte meg og trøstet. Det satte jeg veldig stor pris på, sa Weng til Dagbladet.

SVENSK TRØST: Heidi Weng ble trøstet av mange, ikke minst svenske Ida Ingemarsdotter etter måltabben. Nå får Wengs norske lagkamerater kritikk av Expressen-kommentator Tomas Pettersson.
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
SVENSK TRØST: Heidi Weng ble trøstet av mange, ikke minst svenske Ida Ingemarsdotter etter måltabben. Nå får Wengs norske lagkamerater kritikk av Expressen-kommentator Tomas Pettersson. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther kom med følgende hyllest i sin kommentar:

- Scenen der svenske Ingemarsdotter trøster en tilsynelatende utrøstelig Heidi Weng under målseglet i Kuusamo er et nydelig TV-bilde som bedre enn noe annet viser sannheten om den svensknorske rivaliseringen i langrennsporet. For denne sporten er helst et kjærlig oppgjør i familien, skrev han.

Kritisk svenske Men ikke alle synes det var et nydelig TV-bilde. Kollega Tomas Pettersson, kommentator i Expressen, mener bildet der Ingemarsdotter trøster Weng, problematiserer et norsk problem:

For i dag kritiserer Pettersson de norske langrennsjentene for mangelfull trøsting av Weng i målområdet.

- Det var en gripende scene der stakkars Weng gråt og hulket i målområdet i armene på Ingemarsdotter og Stina Nilsson. Samtidig kunne jeg ikke unngå å bli forundret over at de norske jentene holdt seg unna, skriver Pettersson i en kommentar i Expressen.

KRITISK: Expressens Tomas Pettersson savnet Marit Bjørgens kjærlighet i den norske leiren da Heidi Weng gikk feil. Foto: nils jakobsson / bildbyrån / kod nj / 74044
KRITISK: Expressens Tomas Pettersson savnet Marit Bjørgens kjærlighet i den norske leiren da Heidi Weng gikk feil. Foto: nils jakobsson / bildbyrån / kod nj / 74044 Vis mer

- Og jeg kan vel si det her: Det hadde neppe sett slik ut om Marit Bjørgen hadde vært her. Lagmamma Bjørgen hadde formodentlig løftet opp Weng i sine armer, trøstet henne hele veien vekk fra kamerane og tørket hennes tårer, mener den svenske kommentatoren.

Viste sympati De norske langrennsjentene er neppe enig i kritikken. I går viste alle sympati med Weng etter den utenkelige tabben.

- Jeg skjønte ingenting da Heidi spurtet til mål. «Herregud, skal vi til mål nå?» begynte jeg å lure. Men vi skulle jo det ikke. Det er utrolig synd for Heidi, sa Therese Johaug.

- Det er kjempekjedelig for Heidi. Hun er veldig ulykkelig. Men vi går alt vi kan hele veien, og det er lett å gå litt i surr faktisk, forsvarte Astrid Jacobsen.

- Man er jo i sin helt egen verden når man går, så slikt kan skje. Man lærer av sine feil, så Heidi gjør nok ikke det igjen. Sånn sett var det bra det skjedde i dag og ikke i et enda viktigere renn, mente Maiken Caspersen Falla.

Selvironisk Noen timer etter løpet var imidlertid Weng ved godt mot igjen.

- Jeg er jo verdens største idiot av og til. Jeg får jo til det meste. Nå lurer jeg på hva det neste blir, gå feil vei kanskje, sa en selvironisk og smilende Weng

SYMPATI: Therese Johaug viste sympati overfor Heidi Weng, men får likevel kritikk for manglende støtte. Foto: LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa  FINLAND OUT
SYMPATI: Therese Johaug viste sympati overfor Heidi Weng, men får likevel kritikk for manglende støtte. Foto: LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa FINLAND OUT Vis mer

- Du gikk til mål etter tre runder, men skulle gå fire. Hva tenkte du mens du lå i snøen der etter å ha spurtet helt alene?

- Da jeg skjønte hva som hadde skjedd hadde jeg mest lyst til å grave meg ned. Men så tenkte jeg at jeg fikk vel bare å fortsette å gå da... og gjøre det beste ut av det, fortalte 24-åringen.

Pettersson har foreløpig ikke svart på Dagbladets henvendelser.