POPULÆR:  Martin Ødegaard er utvilsomt Norges mest populære fotballspiller. Her vil både små fans og pressen ha en bit under landslagsoppholdet på Marbella. Den svenske kommentatoren Thomas Wilbacher mener Norge må roe seg ned.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
POPULÆR: Martin Ødegaard er utvilsomt Norges mest populære fotballspiller. Her vil både små fans og pressen ha en bit under landslagsoppholdet på Marbella. Den svenske kommentatoren Thomas Wilbacher mener Norge må roe seg ned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Svensk kommentator om Ødegaard-hysteriet: - Ro dere ned, Norge

Sammenlignes med talentet som aldri slo gjennom.

20.02: Norge - Sverige, følg kampen i vårt fotballstudio.

(Dagbladet): Expressen-kommentator Thomas Wilbacher fyrer løs mot Martin Ødegaard og sammeligner han med en svenske som aldri slo gjennom.

- Husker dere Jonny Rödlund? Ikke bare hadde han prikkfri hockeysveis, han var også Sveriges største talent på slutten av 80-tallet. Jeg husker Buster-bladene som i flere år pratet om Jonny Rödlund i samme åndedrag som Diego Maradona. Hypen var total. Hypen var urimelig, skriver Thomas Wilbacher i sin kommentar.

Galehus Det svenske stortalentet Jonny Rödlund, er mest kjent som talentet som aldri blomstret.

Rödlund ble hentet til Anderlecht som 15-åring og videre til Manchester United. Men noen superstjerne ble 43-åringen aldri.

Her i Norge har det blitt skrevet side opp og side ned om Martin Ødegaard siden han slo gjennom i Tippeligaen som 15-åring i fjor. I tillegg til å bli tidenes yngste landslagsspiller, har han debutert for Real Madrid. Helt siden landslagsdebuten har Ødegaards navn preget nyhetssaker over hele verden. Men øst for riksgrensen er de klare på at det skrives for mye om Ødegaard.

- Jeg leste nylig at nordmenn tror unge herr Ødegaard kan bli enn Zlatan. Dere vet vel hvorfor man ikke bygger galehus i Norge? Eksakt. Man kan ikke bygge tak over et helt land, skriver Wilbacher.

- Spøk til side. Jeg må le av hele denne Ødegaard-hypen.

Skjermet i fjor Da Ødegaard var på sin andre landslagssamling i oktober var pågangen rundt stortalentet så stor, at NFF måtte avvise samtlige forespørsler.

- Den daglige overdosen av Martin Ødegaard, har jeg ikke noe sansen for. Gutten er 15 år, sa Dagblad-kommentator Morten Pedersen den gangen.

Tidligere i uken fyrte Aftonbladet-kommentator Robert Laul løs og mente Ødegaard ikke burde nevnes i samme artikkel som Zlatan.

- Ødegaard får komme tilbake om noen år. han har ikke bevist så mye ennå, Det gjenstår å se om han er verdt alle lovord, sa kommentatoren.