Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk kommentator skjønner ingenting av norsk uttak: - Hun har nettopp startet på voksenlivet

19-åringen Cecilie Fiskerstrand i det norske målet.

SKAL STOPPE SVERIGE: Keeper Cecilie Fiskerstrand er bare 19 år og må stoppe et heltent svensk lag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKAL STOPPE SVERIGE: Keeper Cecilie Fiskerstrand er bare 19 år og må stoppe et heltent svensk lag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

• Norge - Sverige klokka 19.30:

(Dagbladet): Den viktige OL-kvalifiseringskampen mot Sverige spilles i kveld - og svensk presse har mye fokus på den norske målvakten: Cecilie Fiskerstrand (19).

- Rutine er en styrke som den norske 19 år gamle keeperen aldri kan ha ettersom hun nettopp har startet karrieren på toppnivå og nettopp har kjent på voksenlivet, skriver Aftonbladets kommentator Jennifer Wegerup.

Den svenske kommentatoren fortsetter:

- Pia Sundhages landslag er som en fin Gott & Blandat-pose av rutine, erfaring og ungdommelig sult. Ung er også Norges målvakt som det er blitt snakket mye om. 19-åringen ser ut til å være førstevalget. Ingrid Hjelmseth, 35-åringen med en hel Nordsjø med erfaring ble vraket, skriver Jennifer Wegerup.

«Skjut, skjut» Også den svenske landslagssjefen Sundhage, skal ha lagt merke til Norges sisteskanse.

«Skjut, skjut, skjut», skal Sundhage ha instruert sine spillere før møtet med urutinerte keeper Cecilie Fiskerstrand.

- Det er bare kjekt at de sier det. Det gir meg motivasjon. Bare skyt, så kan vi kontre på dem, sier Fiskerstrand til NTB.

Fiskerstrand har spilt 435 minutter for A-landslaget, og hun har sluppet inn bare to mål: Ett ni minutter inn i debutkampen mot England for drøyt to år siden og et straffespark rett før slutt mot Frankrike i forrige kamp, ifølge NTBs tall.

- Ikke skadd Men keeperplassen vakte også oppsikt i Norge da rutinerte Hjelmseth først ble meldt skadd av landslagsledelsen, før hun selv avkreftet dette.

- Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall. Det er synd at det framstilles som at jeg selv har tatt avgjørelsen om at jeg ikke skal være med, for sånn er det ikke. De har bestemt at jeg ikke skal være med, ikke jeg, sa Hjelmseth til TV 2.

UNDRER: Aftonbladets Jennifer Wegerup. Foto: BERTIL ERICSON
UNDRER: Aftonbladets Jennifer Wegerup. Foto: BERTIL ERICSON Vis mer

Landslagsledelsen og Roger Finjord mente derimot at veterankeeperen ikke var frisk nok etter skade.

I kveld er det Norge og unge, lovende Fiskerstrand som skal stoppe optimistiske svensker.

- Jeg har masse energi, men egentlig er jeg ganske rolig av meg. Jeg tror dette skal gå bra, sier hun og medgir at hun ikke er helt uten nerver, sier Fiskerstrand.

Norge møter Sverige i kveld klokka 19.30, Nederland 5. mars og Sveits 9. mars. Bare vinneren av gruppen får OL-plass.

- Fotballjentene hvordan Sverige skal stoppes. Og hvordan de kan brytes ned. Kollektivt vet derfor alle hva som skal til når det handler om den første av de tre siste etappene på veien til Rio. Men Sverige kjenner også Norges svakheter og bygger sin plan og strategi på disse, skriver Dagbladets Morten Pedersen før kampen i kveld.

Slik stiller Norge i kveld: Cecilie Fiskerstrand — Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes — Kristine Minde, Maren Mjelde, Trine Rønning, Emilie Haavi — Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg.

Sverige: Lindahl-Rubensson, Fischer, Sembrant, Ericsson-Appelqvist, Dahlqvist, Seger-Jakobson, Schelin, Schough.