Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk kommentator slakter årets Tour de Ski: - Gratulerer med fiaskoen

Refser arrangøren.

NORSK PALL: Ingvild Flugstad Østberg tok en overraskende seier på tredje etappe i går. Therese Johaug (t.v )ble nummer to og Heidi Weng (t.h.) ble nummer tre. Årets tour får kritikk får å ødelegge spenningen allerede på åpningsetappene.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORSK PALL: Ingvild Flugstad Østberg tok en overraskende seier på tredje etappe i går. Therese Johaug (t.v )ble nummer to og Heidi Weng (t.h.) ble nummer tre. Årets tour får kritikk får å ødelegge spenningen allerede på åpningsetappene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter tre av åtte etapper av Tour de Ski er alle de tre øverste plassene -  i både kvinne- og herreklassen - okkupert av norske langrennsløpere.

Årets tour har fått kritikk for å ødelegge spenningen i toppen allerede i åpningsrennene og nå går den svenske langrennskommentatoren, Tomas Pettersson i Expressen, langt i å refse arrangøren.

- Det er på høy tid å gratulere Det internasjonale skiforbundet med en kjempefiasko, skriver Pettersson.

Den svenske kommentatoren mener at de ti foregående utgavene av Tour de Ski har vært en suksess, men at det er skjedd noe alvorlig galt før årets start.

Svenskenes tips Pettersson oppfordrer arrangøren til å forbedre seg på fire punkter til neste år:

1. Endre opplegget: Pettersson skriver at programmet med tre harde og utslagsgivende etapper i starten har slått galt ut.

2. Dropp bonussekunder: - Det er galt og unødvendig, skriver Pettersson.

3. Øk sprintenes verdi: Expressen-kommentatoren mener det er for få sekunder å hente på suksess på sprintetapper.

4. Vurder verdenscuppoengene: - At Martin Johnsrud Sundby får en verdenscupseier for å vinne søndagens jaktstart er bare rart. Han startet jo med ett minutt og 18 sekunders forsprang. Rettferdig? Nei, skriver Pettersson.

- Alt kan endres Vegard Ulvang, leder for FIS' langrennskomité, forklarer til Dagbladet at bakgrunnen for bonussekundene er å unngå kjedelige fellesstarter.

Men skilegenden innrømmer at ingen regler er skrevet i stein.

- Alt kan endres. Og hvis for eksempel svenskene er svært misfornøyd med ordningen, anbefaler jeg de å levere et forslag til nye regler. Alle forslag blir behandlet på FIS-kongressen, og får forslaget flertall i en avstemming, blir det vedtatt. Så enkelt er for så vidt det, sier Ulvang til Dagbladet.

Nye regler for neste års Tour de Ski kan vedtas på kongressen til sommeren. Men da er FIS avhengige av at noen kommer med forslag som kan diskuteres og stemmes over.

- Selv er jeg ikke sikker på om det er riktig å fjerne bonussekundene på fellesstarten nå. Mye blir sagt og ment i øyeblikket. Og allerede etter den neste fellesstarten i Oberstdorf, der det også skal kjempes om en god del sekunder, kan mye være annerledes, sier Ulvang.

PS: I dag er det hviledag i Tour de Ski.

Esten O. Sæther skriver: Nå prøver konkurrentene alt for å stoppe Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media