Svensk kunst

Tottenham-backen Erik Edmans kunstverk av en scoring gjør at Liverpool helst bør vinne årets Champions League.

Liverpool ligger nå tre poeng bak Everton, som har den viktige fjerdeplassen som gir Champions League neste år. Byrivalen har også en kamp til gode. Samtidig gikk Bolton forbi de røde etter seieren mot Charlton.

-  Jeg er fremdeles positiv selv om det blir vanskeligere nå siden Bolton er forbi oss. Det er færre kamper igjen, men vi må begynne å vinne, kjapt, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

Slitne

Liverpool klarte på imponerende vis å vinne kvartfinalen mot Juventus tidligere i uka. Men Liverpool sliter i de hjemlige oppgjørene etter Champions League-kampene. På 12 forsøk har John Arne Riise & co. bare vunnet to etter kamper ute i Europa.

-  Noen av gutta var svært slitne etter Champions League-kampen, men de jobbet veldig hardt, sier Benitez.

Med bare fem ligakamper igjen, må han innse at Europa-toget er i ferd med å forlate stasjonen. Dersom ikke laget vinner hele Champions League og kvalifiserer seg som tittelforsvarer.

Gerrard-miss

I går tok Tottenham ledelsen 1-0 etter et helt utrolig Erik Edman-mål fra 35 meter.

-  Jeg har aldri sett Erik score et slikt mål, sier Spurs-manager Martin Jol.

Det har neppe andre heller.

Luis Garcia utliknet for hjemmelaget like før pause, men en Robbie Keane-heading sendte Tottenham i føringen. Steven Gerrard bommet på en straffe etter 57 minutter.

-  Nå er det slutt på å ta straffer for min del. Men jeg kunne også ha avgjort med skuddet som sneiet stolpen. Jeg beklager til fansen og medspillerne, sier Steven Gerrard.

DRØMMETREFFET: Her fyrer Erik Edman av fra 35 meter. Ballen skrur seg inn i vinkelen.