NEKTET:  Simon Hjalmarsson ble nektet å fly hjem etter helgens landskamper av flypersonalet som mente han var for beruset. Foto: AP Photo/Sergei Grits
NEKTET: Simon Hjalmarsson ble nektet å fly hjem etter helgens landskamper av flypersonalet som mente han var for beruset. Foto: AP Photo/Sergei GritsVis mer

Svensk landslagsstjerne fikk ikke fly hjem: - De mente jeg var for beruset

Simon Hjalmarsson kombinerte øl og sovepiller.

(Dagbladet): Søndag kveld skulle den svenske landslagsspilleren Simon Hjalmarsson fly hjem til Russland etter landskampen mot Finland.

Av flypersonalet på Arlanda ble han nektet å gå ombord i flyet, skriver Expressen.

- Jeg fikk ikke fly. Jeg hadde tatt noen øl, i tillegg tok jeg noen sovepiller da vi gikk ombord. De mente jeg var for beruset til å fly til Moskva. Jeg ble nektet å gå ombord. Ikke pågrepet, forteller Hjalmarsson til Expressen.

Tre Kronor-profilen spiller til daglig for CSKA Moskva i KHL, hvor Jonas Holøs, Patrick Thoresen og Lars Haugen også spiller til daglig.

Sammen med sine lagkamerater hadde han tidligere på dagen vært med på å slå Finland 3-2 foran nesten 12 500 tilskuere i Globen.

- Det var ikke noe bråk. Jeg hadde fri i dag, så jeg flyr i dag i stedet, sier han til Expressen i dag mandag.

Hjalmarsson informerte selv landslagstrener Pär Mårts om hendelsen.

- Det er trist, men det er ikke forbudt for hockeyspillere å ta seg noen øl. Det skal riktignok foregå under riktige omstendigheter. Kombinasjonen av noen øl og en sovetablett, er ingen bra kombinasjon, sier lagleder Tommy Boustedt ifølge Aftonbladet.