LEI: Northug har aldri vært beskjeden når det kommer til å sende noen stikk over grensa i øst, men den svenske langrennslegenden Thomas Wassberg er i ferd med å se seg lei på harselleringen. Foto: Ole Morten Melgård
LEI: Northug har aldri vært beskjeden når det kommer til å sende noen stikk over grensa i øst, men den svenske langrennslegenden Thomas Wassberg er i ferd med å se seg lei på harselleringen. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Svensk langrenns-legende har sett seg lei på Northugs svenskehets

Og i dag trakk svenskene det lengste strået.

(Dagbladet): Petter Northug loffet etter hvert inn til en beskjeden 17.-plass på dagens 30 kilometer med skibytte mens Martin Johnsrud Sundby sikret bronsemedaljen for Norge.

Sølvet gikk til Sverige og Marcus Hellner, og dermed blir det neppe anledning til nytt svenskehets fra Northug

Han har tidligere sagt at han legger opp dersom Emil Jönsson slår ham i en sprintfinale, og at det er bedre for Sverige om Johan Olsson går to stafettetapper enn at Calle Halfvarsson går den siste.

Northug har aldri vært beskjeden når det kommer til å sende noen stikk over grensa i øst, men den svenske langrennslegenden Thomas Wassberg er i ferd med å se seg lei på harselleringen.

- Det har jo en viss sjarm, men jeg synes han blir litt for kjepphøy, sier Wassberg i sitt OL-magasin i Mittmedia.

Men heldigvis for trønderen sitter det ikke bare i kjeften. Northug har allerede to OL- og ni VM-gull på peishylla, og selv om formen kanskje ikke har vært helt der den skal være denne vinteren, er han i favorittsjiktet på de fleste distansene han stiller på i OL.

I dag var Northug stiv som en stokk da gutta skulle opp den siste bakken, og måtte slippe når farten økte. Spurten gikk dermed uten trønderen og Dario Cologna kunne løfte armene i været for seier akkurat som han gjorde det i prøve-OL i fjor.

Kanskje like greit for Wassberg i alle fall.

- I blant bør han ganske enkelt holde igjen litt, sier han.