Svensk langrennsekspert avskrev Northug 49 ganger: - Så dumt. Så urutinert. Når skal vi lære?

Lurt av Northug.

LURT: Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson lot seg lure av Petter Northug. Foto: Nils Jakobsson / bildbyrån
LURT: Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson lot seg lure av Petter Northug. Foto: Nils Jakobsson / bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson har fulgt Petter Northug tett gjennom store deler av karrieren og er en av svenskene som faktisk virkelig liker langrennskongens arroganse.

- Svenskene er nok litt delte i oppfatningen av Petter, men jeg synes det er kult at han skaper show. Svenskene forventer at han finner på noe spesielt i Falun, men han må gjøre noe nytt nå, sa Pettersson til Dagbladet før VM.

«Den nye Petter Northug» tonet ned svenskehetsingen under VM og markerte seg kanskje først og fremst med å vise følelser. At Northug kan spurte, overrasket ingen i Falun. Men at Northug vant den knalltøffe femmila, overrasket mange.

Spesielt i Sverige.

Avskrev Northug 49 ganger Pettersson var blant dem som ble sjokkert da Northug kom fra intet, selv om det er helt normal Northug-taktikk på fellesstarter.

- Jeg var vitne til da Johan Olsson skrev svensk skihistorie på femmila i forrige VM. I dag håpte jeg på et nytt gyllent kapittel. Det så lenge ut som at Olsson skulle gjøre det igjen, men så dukket skikongen opp fra intet, skriver Pettersson i Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.