LURT: Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson lot seg lure av Petter Northug. Foto: Nils Jakobsson / bildbyrån
LURT: Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson lot seg lure av Petter Northug. Foto: Nils Jakobsson / bildbyrånVis mer

Svensk langrennsekspert avskrev Northug 49 ganger: - Så dumt. Så urutinert. Når skal vi lære?

Lurt av Northug.

(Dagbladet): Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson har fulgt Petter Northug tett gjennom store deler av karrieren og er en av svenskene som faktisk virkelig liker langrennskongens arroganse.

- Svenskene er nok litt delte i oppfatningen av Petter, men jeg synes det er kult at han skaper show. Svenskene forventer at han finner på noe spesielt i Falun, men han må gjøre noe nytt nå, sa Pettersson til Dagbladet før VM.

«Den nye Petter Northug» tonet ned svenskehetsingen under VM og markerte seg kanskje først og fremst med å vise følelser.

At Northug kan spurte, overrasket ingen i Falun. Men at Northug vant den knalltøffe femmila, overrasket mange.

Spesielt i Sverige.

Avskrev Northug 49 ganger Pettersson var blant dem som ble sjokkert da Northug kom fra intet, selv om det er helt normal Northug-taktikk på fellesstarter.

- Jeg var vitne til da Johan Olsson skrev svensk skihistorie på femmila i forrige VM. I dag håpte jeg på et nytt gyllent kapittel. Det så lenge ut som at Olsson skulle gjøre det igjen, men så dukket skikongen opp fra intet, skriver Pettersson i Expressen.

- Jeg hadde ikke regnet med Northug i gullstriden i noen av de 49 første kilometerne. Jeg avskrev Northug 49 ganger. Det var så dumt. Så urutinert. For når medaljene skal deles ut, kommer jo alltid villdyret frem. Når skal vi lære?

- En oppvisning av kongen selv Pettersson kan ikke gjøre annet enn å hylle den Faluns ubestridte VM-konge.

- Det var en oppvisning av kongen selv. Du verden hvor raskt han kom!

Også Johan Olsson hyller sin overmann.

- Northug er skikongen. Det er ingen tvil om det. Noen sier at han bare ligger bak i feltet og kommer i spurten. Da skal man vite hvordan det kjennes. Det er ingen som har noe krefter igjen mot slutten. Så skal man komme med en slik spurt mot slutten som Northug gjør, må man være ekstremt sterk, sier Olsson.

Det samme gjør Daniel Richardsson.

 - Han har en fart på slutten som ingen andre har. Han var etter meg inn i sprintbakken, men så bare sprang han på, flirer svensken tydelig imponert.

RØRT: Petter Northugs prestasjoner rørte en hel nasjon. Foto: Hans Arne Vedlog
RØRT: Petter Northugs prestasjoner rørte en hel nasjon. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer