Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Per Elofsson mener Petter Northug er barnslig

Svensk langrennslegende om Northug: - Barnslig

Beskriver historiene rundt Johaug-saken som usannsynlig.

LANGRENNSEKSPERT: Per Elofsson mener Petter Northug er barnslig og skjønner ikke hvordan hverken Therese Johaug eller legen klarte å overse varslene på leppesalven. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
LANGRENNSEKSPERT: Per Elofsson mener Petter Northug er barnslig og skjønner ikke hvordan hverken Therese Johaug eller legen klarte å overse varslene på leppesalven. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Elofsson hadde sin storhetstid på starten av 2000-tallet, og vant verdenscupen sammenlagt i 2001 og 2002. Svensken la opp i 2005 etter er periode preget av sykdom, og jobber nå som langrennsekspert i svensk TV.

Elofsson følger godt med i svensk og internasjonal langrenn, og har fått med seg debatten rundt Petter Northugs OL-deltakelse. Han tviler på at den kontroversielle nordmannen blir å finne på startstreken i Pyeongchang.

- Jeg tror han får det tøft. Tendensen de siste årene har vært at han taper mer og mer mot de beste, sier Elofsson i et intervju med Expressen.

- Barnslig

Petter Northug har ikke blitt tatt ut til en rekke renn denne vinteren, og fra sidelinjen har han kommet med stikk i retning den norske langrennsledelsen.

Den tidligere svenske skiløperen tror Northug iblant kommer med oppsiktsvekkende uttalelser for å legge press på seg selv, men mener han av og til går litt for langt.

- Jeg synes han er veldig barnslig. Spørsmålet er hvor langt hans personlige utvikling har kommet? Han er en dyktig idrettsmann, men burde innse at yngre personer tar etter hans oppførsel, mener Elofsson.

- Usannsynlig

Svensken uttaler seg også om en annen av Norges store langrennsprofiler.

I oktober 2016 testet Therese Johaug positivt for det anabole steroidet clostebol, og har forklart funnene med bruk av en leppesalve som inneholdt stoffet. Hun ble i august utestengt i 18 måneder og går dermed glipp av OL i Pyeongchang, Sør-Korea.

På salven Johaug brukte var det et stort varseltegn om doping, og Elofsson har vanskelig for å forstå hvordan det kunne skje.

- Først og fremst synes jeg hele historien er merkelig. At både hun og legen overså det virker helt usannsynlig.

Elofsson ønsker ikke å tro at Johaug fikk i seg det ulovlige middelet med vilje.

- Jeg håper sannheten har kommet fram, men for meg er det en gåte at ingen av dem så varselsteksten. Samtidig ønsker jeg ikke å tro at de lyger. Men jeg synes at det er en rimelig straff med tanke på de substansene hun faktisk hadde i kroppen, sier langrennseksperten.

Northug sikter mot NM

For Petter Northug blir NM i Hamar neste sjanse til å vise seg fram for landslagsledelsen.

Langrennsstjernen fikk ikke sjansen til å gå Tour de Ski og går heller ikke skandinavisk cup i helga.

Northug trener imidlertid hardt med langturer og intervaller, og fortsetter kampen om en plass i OL-troppen.

Fra før er det også kjent at han er tilbudt en plass i verdenscuprennene i Planica kort tid etter NM.

OL i Sør-Korea starter 9. februar. Første langrennsøvelse er 10. februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!