Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk langrennsløper vraket etter mystisk sykdom: - Det er litt tungt for egoet

Pajala gir likevel ikke opp VM-drømmen.

VIL TIL VM: Magdalena Pajala må trene utenfor landslaget denne sesongen. Foto: Scanpix
VIL TIL VM: Magdalena Pajala må trene utenfor landslaget denne sesongen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha slitt i ti måneder med armer som dovnet, fikk den svenske langrennsløperen Magdalena Pajala (28) endelig klarhet i hva som feilet henne før jul: Hun led av den sjeldne sykdommen karpaltunnelsyndrom.

Problemene spolerte sesongen hennes, men etter to operasjoner i vår er 28-åringen tilbake i trening. Utfordringen er at Pajala har blitt vraket av det svenske landslaget i mellomtiden, uten at hun har mistet motet av den grunn.

- Jeg tror at dette kommer til å være bra for meg. Etter operasjonene er det desto viktigere for meg å lytte til min egen kropp. Det kommer til å bli lettere for meg nå, sier Pajala til svenske NSD.

- Tungt for egoet Pajala har tidligere blant annet deltatt under OL i Vancouver i 2010 og hun var med til lekene i Sotsji fire år seinere. Sprinteren har lang erfaring og den kommer godt med nå som hun plutselig står uten det vante nettverket rundt seg.

Pajala ser på det som en positiv utfordring å måtte ta flere avgjørelser selv, men innrømmer at hun til tider savner bekreftelser på at hun faktisk er en god løper.

- Det er kjempespennende å bestemme alt selv, men det krever ganske mye mer av meg. Og så er det litt tungt for egoet å ikke få en landslagsplass. Jeg savner jo bekreftelsen.

Ser mot VM Det store høydepunktet neste sesong kommer i begynnelsen av 2016. VM i finske Lahti er målet for langrennseliten, og det gjelder også Pajala.

Til tross for at hun for første gang står utenfor landslaget, er sprinteren fast bestemt på å konkurrere i Finland neste år.

- Jeg skal til VM i Lahti. Det er ikke snakk om noe annet. Trener jeg hardt, henter meg skikkelig inn og holder meg frisk, skal det gå, sier Pajala.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!