GIR SEG: Svenske Hanna Erikson er ferdig som langrennsløper. Her er hun avbildet da hun vant sprinten i Tour de Ski i Oberhof i 2013.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Svenske Hanna Erikson er ferdig som langrennsløper. Her er hun avbildet da hun vant sprinten i Tour de Ski i Oberhof i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Svensk langrennsprofil legger opp

26 år gamle Hanna Erikson gir seg som langrennsløper. 

(Dagbladet): Den svenske sprintspesialisten ble spådd en lysende fremtid etter at hun ble juniorverdensmester i 2010.

Tre år senere fulgte Erikson opp med en etappeseier i Tour de Ski da hun og Calle Halfvarsson sørget for at det sto to svensker på toppen av pallen etter sprinten i Oberstdorf.

STORTALENT: Hanna Erikson ble spådd en lysende fremtid som langrennsløper. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix 
STORTALENT: Hanna Erikson ble spådd en lysende fremtid som langrennsløper. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix  Vis mer

Men Hanna Erikson (tidligere Brodin) klarte aldri å følge opp de sterke resultatene hun hadde tidlig i karrieren. Skadeproblemer skal være mye av grunnen til at svensken har slitt stort de siste sesongene.

Forrige sesong ble helt spolert av et tretthetsbrudd i ryggen.

Torsdag ble det kjent at hun legger opp som langrennsløper.

- Kroppen har sagt nei i ganske lang tid, samtidig som jeg har fortsatt å gi langrennskarrieren flere sjanser. Jeg har gjort absolutt alt jeg kunne for å bli skadefri, sier Erikson i en pressemelding, ifølge Expressen.

Svensken fikk totalt fem sesonger i verdenscupen. Hun har også flere OL og VM bak seg.