Svensk langrennsprofil legger opp

26 år gamle Hanna Erikson gir seg som langrennsløper. 

GIR SEG: Svenske Hanna Erikson er ferdig som langrennsløper. Her er hun avbildet da hun vant sprinten i Tour de Ski i Oberhof i 2013.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Svenske Hanna Erikson er ferdig som langrennsløper. Her er hun avbildet da hun vant sprinten i Tour de Ski i Oberhof i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den svenske sprintspesialisten ble spådd en lysende fremtid etter at hun ble juniorverdensmester i 2010.

Tre år senere fulgte Erikson opp med en etappeseier i Tour de Ski da hun og Calle Halfvarsson sørget for at det sto to svensker på toppen av pallen etter sprinten i Oberstdorf.

STORTALENT: Hanna Erikson ble spådd en lysende fremtid som langrennsløper. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix 
STORTALENT: Hanna Erikson ble spådd en lysende fremtid som langrennsløper. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix  Vis mer

Men Hanna Erikson (tidligere Brodin) klarte aldri å følge opp de sterke resultatene hun hadde tidlig i karrieren. Skadeproblemer skal være mye av grunnen til at svensken har slitt stort de siste sesongene.

Forrige sesong ble helt spolert av et tretthetsbrudd i ryggen.

Torsdag ble det kjent at hun legger opp som langrennsløper.

- Kroppen har sagt nei i ganske lang tid, samtidig som jeg har fortsatt å gi langrennskarrieren flere sjanser. Jeg har gjort absolutt alt jeg kunne for å bli skadefri, sier Erikson i en pressemelding, ifølge Expressen.

Svensken fikk totalt fem sesonger i verdenscupen. Hun har også flere OL og VM bak seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer