Svensk langrennssjef ut mot Norges medisinbruk: - Det lukter virkelig ille

Sveriges langrennssjef Johan Sares er både trist og irritert over det som har kommet fram rundt medisinbruken i det norske landslaget.

KRITISK: Svenske Johan Sares mener de norske langrennsutøvernes bruk av astmamedisin lukter ille. Foto: Scanpix
KRITISK: Svenske Johan Sares mener de norske langrennsutøvernes bruk av astmamedisin lukter ille. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sares er øverste ansvarlige for langrenn i Det svenske skiforbundet. I et intervju med avisen Expressen setter han ord på den siste tidens oppmerksomhet rundt astmamedisin og den norske bruken av denne.

– Det er bare trist å følge det som skjer der. For idrettens skyld kan jeg bare håpe at man nå snur alle steiner en gang for alle, sier han til Expressen.

– Dette slår mot hele idretten. Det blir et spørsmål om troverdighet for alle, tilføyer Sares i intervjuet.

Ingenting å skjule

Den svenske langrennssjefen, som avkrefter bestemt at svenskene har noe å skjule, er ikke imponert over måten saken har vært håndtert av Norges Skiforbund.

– Jeg kan vel si følgende: Norge har jo hatt veldig mye fokus på hvordan vi i Sverige håndterer ting tidligere. Ting som de ikke har hatt noen form for innsyn i. Nå kan jo jeg mene at de burde brukt mer energi på å feie for egen dør.

Sares sier videre at han blant annet sikter til kritikken den norske langrennssjefen Vidar Løfshus rettet mot Charlotte Kalla og hennes satsing i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer