Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk langrennsstjerne: - Petter bløffer om viruset

Ikke første gang.

LÆTT: Her knuser Petter Northug Sveriges Calle Halfvarsson på den siste etappen av årets VM-stafett. Nå sier svensken at han tror Northug bløffer om virusproblemene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LÆTT: Her knuser Petter Northug Sveriges Calle Halfvarsson på den siste etappen av årets VM-stafett. Nå sier svensken at han tror Northug bløffer om virusproblemene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev sist lørdag, frykter Petter Northug at hele OL-sesongen kan ryke med bakgrunn i virusproblemene han har slitt med de siste månedene.

Da Dagbladet snakket med ham, sa han at han ikke på noen måte er trygg på at han er klar til februar.

- Vi får nå først se om det blir en sesong, sa han lørdag.

Betyr det at hele sesongen er i fare?

- Ja, det betyr at hele sesongen er i fare.

- Bløffer Det tror imidlertid Sveriges stjerneskudd Calle Halfvarsson svært lite på.

- Det de sier om Petter vet jeg ikke om jeg helt tror på, sier hurtigtoget til Expressen.

- Tror du han bløffer for å ta ned forventningene til seg selv?

- Ja, jeg tror det kan være sånn. Jeg har fått en følelse av at noen ønsker å skru ned forventningene til seg selv. Det er sånn de vil ha det, men så kommer de i kjempeform uansett, sier Halfvarsson, og legger til:

- Jeg tror ikke at han trenger å være veldig urolig. Om jeg forstår rett, så er han i gang med treningen igjen, og da er det ikke veldig alvorlig uansett.

- Kjedelig uten Northug Men Halfvarsson, som fikk grisebank av nettopp Northug på siste etappe av stafetten i årets VM, gleder seg ikke over at trønderen muligens ikke blir å se i Sotsji.

- Det er klart at det er kjedelig om han ikke er med. Men det er vanskelig å si, det er lenge igjen til OL. Selv om han har det vanskelig nå, betyr ikke det at han gjør et dårlig OL, sier Halfvarsson til Expressen.

Dette er ikke første gang Northug får klar melding fra Sverige etter å ha slitt i sesongoppkjøringen.

Høsten 2010 fortalte superstjerna at han var overtrent, men fikk denne meldingen tilbake fra den svenske skiskytterhelten Bjørn Ferry:

- Det tror jeg ikke en dritt på.

Tre og en halv måned seinere gjorde Northug nesten rent bord under VM i Oslo.

Ikke enig med skiforbundet Virusproblemene er ikke det eneste som kan holde sportens største stjerne borte fra OL og Sotsji i vinter.

Som TV2 meldte i går, kan han bli nødt til å stå over mesterskapet hvis han ikke kommer til enighet med Norges skiforbund om en representasjonsavtale.

- Det verste scenarioet er jo at jeg blir hjemme under OL. Jeg skal alltids klare å finne på noe, det finnes jo andre skirenn å gå også, sa Northug i et intervju med TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling