Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk langrennsstjerne legger opp

- Det har vært et liv med mange gleder og opplevelser.

LEGGER OPP: Maria Rydqvist (nummer to fra høyre) legger langrennsskia på hylla. Her sammen med resten av de svenske sølvjentene etter stafetten under ski-vm i Falun i fjor. Fra venstre: Charlotte Kalla, Sofia Bleckur, Maria Rydqvist og Stina Nilsson Foto: Anders Wiklund / TT
LEGGER OPP: Maria Rydqvist (nummer to fra høyre) legger langrennsskia på hylla. Her sammen med resten av de svenske sølvjentene etter stafetten under ski-vm i Falun i fjor. Fra venstre: Charlotte Kalla, Sofia Bleckur, Maria Rydqvist og Stina Nilsson Foto: Anders Wiklund / TT Vis mer

(Dagbladet): I fjor tok Maria Rydqvist (32) sølv under stafetten for damer under VM i Falun. I år har hun vært sterk, med en femteplass på 10-kilometeren under verdenscupen i Falun for en drøy måned siden, og en 13.-plass i Tour de Ski i januar. Likevel legger hun nå skikarrieren på hylla.

- Det er med delte følelser jeg har tatt beslutningen om å forandre mitt liv, sier Rydqvist i en pressemelding svenske Expressen gjengir.

Langrennsløperen skriver at hun har kjent på hva som er rett for seg og familien, og har kommet til det punktet hvor hun ønsker å ha mer tid med familien.

Vil skrive bok Rydqvist er tobarnsmor for femåringen Wilda, og toåringen Charlize, og har derfor tatt avbrekk fra langrennskarrieren tidligere.

- Tross at jeg har fått barna under skikarrieren, og blitt borte fra konkurransearenaen og levd et vanlig familieliv, kommer det sikkert til å bli en stor forandring. Samtidig er jeg en nysgjerrig person som ser mange muligheter, og jeg lar meg ikke slå til ro hjemme i Älvdalen.

Rydqvit er utdannet økonom, og har begynt på en bok om kvinners stilling i idretten som nå skal avsluttes.

- Jeg har kjempet lenge for å virkeliggjøre mine drømmer om å konkurrere mot de beste. Det har vært et liv med mye glede og mange opplevelser, men også skuffelse i motgangstider. Idretten har lært meg mye som jeg kommer til å ta med meg videre, skriver Rydqvist.