Russland får ikke delta i vinter-OL

Svensk langrennstopp delt i synet etter Russland-utestengelsen

Den svenske landslagssjefen i langrenn, Rikard Grip, er usikker på hva han mener om at tidligere dopingdømte russiske utøvere ikke får delta i OL.

DELT: Rikard Grip vet ikke helt hva han synes om at Russland ikke får delta i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DELT: Rikard Grip vet ikke helt hva han synes om at Russland ikke får delta i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg. Utøvere som tidligere har sonet en dopingdom får riktignok ikke delta i vinterlekene i Sør-Korea i februar.

Det betyr blant annet at den russiske langrennssprinteren Natalja Matvejeva kan se langt etter å starte i OL. Hun har tidligere vært tatt i doping.

Rikard Grip er delt i synet på om det er en riktig beslutning.

- Hun har jo tidligere sonet sin straff, men nå får hun en slags påfølgende straff likevel, sier han til den svenske storavisen Expressen.

På direkte spørsmål om det er feil å utestenge Matvejeva fra OL, svarer den svenske langrennstoppen:

- Det er et kjempevanskelig spørsmål å svare på. Dette er jo så himla spesielt. Nei, jeg har faktisk ikke noe godt svar på det, svarer han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer