DELT: Rikard Grip vet ikke helt hva han synes om at Russland ikke får delta i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DELT: Rikard Grip vet ikke helt hva han synes om at Russland ikke får delta i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Russland får ikke delta i vinter-OL

Svensk langrennstopp delt i synet etter Russland-utestengelsen

Den svenske landslagssjefen i langrenn, Rikard Grip, er usikker på hva han mener om at tidligere dopingdømte russiske utøvere ikke får delta i OL.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg. Utøvere som tidligere har sonet en dopingdom får riktignok ikke delta i vinterlekene i Sør-Korea i februar.

Det betyr blant annet at den russiske langrennssprinteren Natalja Matvejeva kan se langt etter å starte i OL. Hun har tidligere vært tatt i doping.

Rikard Grip er delt i synet på om det er en riktig beslutning.

- Hun har jo tidligere sonet sin straff, men nå får hun en slags påfølgende straff likevel, sier han til den svenske storavisen Expressen.

På direkte spørsmål om det er feil å utestenge Matvejeva fra OL, svarer den svenske langrennstoppen:

- Det er et kjempevanskelig spørsmål å svare på. Dette er jo så himla spesielt. Nei, jeg har faktisk ikke noe godt svar på det, svarer han.

(NTB)