Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk målfest i Stanley Cup

Fortsatt spenning mellom Red Wings og Sharks.

FORTSATT SPENNING: Svenske stjerner holder liv i Detroits finalehåp.Foto: SCANPIX/AP/Marcio Jose Sanchez
FORTSATT SPENNING: Svenske stjerner holder liv i Detroits finalehåp.Foto: SCANPIX/AP/Marcio Jose Sanchez Vis mer

Svensk skudd og svensk styring sikret fortsatt spenning i kampen om finaleplass i NHL-sluttspillet mellom Detroit Red Wings og San Jose Sharks.

Detroit lå under med 0-2 da første svenske bidrag viste seg i målprotokollen. Drømmebacken Niklas Kronwall fyrte løs og reduserte i annen periode og holdt fortsatt liv i kampen om Stanley Cup.

Sharks økte til 3-1 før Detroits svenske stjerner slo til igjen.

Først reduserte Jonathan Ericsson etter assist fra Henrik Zetterberg. Så ett canadisk innslag (Danny Cleary) med Kronwall-bistand. Og til slutt helsvensk avgjørelse da Nicklas Lidströms skudd ble styrt i mål til 4-3 av Tomas Holmström.

- Det har jo skjedd før også. «Lidas» får fram ti av ti skudd, og «Homer» er best i hele ligaen på å stå der å dekke opp og styre inn puckene som kommer, skryter Kronwall om sine landsmenn.

Dermed reduserte Red Wings til 2-3 i kamper.

Eneste demper på den svenske ishockeyfesten er at landslagssjef Per Mårts fortsatt må klare seg uten Detroit-stjernene i VM, der Sverige er klar for kvartfinalespill.

Natt til onsdag norsk tid spilles neste kamp mellom Detroit og San Jose. I den andre semifinalen leder Vancouver Canucks 3-2 over Nashville Predators.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media