MINISTER MED BALLER: Peter Erikssons golfballer med hans eget navn på er foreløpig ikke sett noe annet sted enn i regnskapene til EU-parlamentet, skriver Expressen.Foto: Jerker Ivarsson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
MINISTER MED BALLER: Peter Erikssons golfballer med hans eget navn på er foreløpig ikke sett noe annet sted enn i regnskapene til EU-parlamentet, skriver Expressen.Foto: Jerker Ivarsson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB ScanpixVis mer

Svensk minister brukte EU-tilskudd på golfballer med eget navn på, ville støtte lokalidretten på hjemstedet

Ingen har sett ballene.

(Dagbladet): Ikke før var Peter Eriksson hentet hjem fra EU-parlamentet og inn i Stefan Löfvens svenske regjering, kom en merkelig sak på bordet. 

Onsdag ble Eriksson presentert som Sveriges nye boligminister, i dag skriver den svenske avisa Expressen om Erikssons golfballer.

Det spesielle med Erikssons golfballer er at de er betalt av EU-midler. Golfballene er spesiallagde med signaturen «Peter Eriksson» trykket på dem. Midlene kommer fra EU-parlamentets subsidiering av informasjonsmateriell til partier som er representert i parlamentet. 

Støtter barn og unge
Erikssons parti, Miljøpartiet, skriver i en sms til Expressen at de spesialdesignede golfballene kostet 10 185 svenske kroner og at kjøpet var godkjent av både EU-parlamentet og den grønne gruppen Miljøpartiet tilhører der.

Ifølge Eriksson selv var hensikten å støtte den lokale golfklubben, Kalix Golfklubb, på hjemstedet i Sverige.

- Jeg syns det er viktig å støtte barne- og ungdomsidretten i Kalix, spesielt nå som vi får mange nye svensker. Sport og idrett er viktige arenaer og skaper bra møteplasser som gjør at flere føler seg velkomne og integreres i samfunnet. Ballene går derfor først og fremst til det formålet, forklarer Eriksson i en mail som er sendt Expressen via kommunikasjonssjefen i Miljøpartiet. 

Har kjøpt fotballer også
Men i Kalix Golfklubb har man verken hørt om Eriksson-golfballene, eller sett snurten av dem på den lokale golfbanen. 

Oppfølgingen får Eriksson til å presisere hvorfor det ikke er tilfelle i en sms til Expressen i dag. 

- Sverige er et avlangt land med ganske store klimaforskjeller. Golfsesongen i Kalix har ikke startet ennå. Men jeg kommer til å gi baller som premier i ungdomskonkurransene i sommer. Jeg har kjøpt inn fotballer også. De er allerede delt ut til ungdomslagene i Kalix for omtrent en måned siden.