Vil endre amerikanske lover:

Svensk MMA-utøvers sønn drept av fyllekjører. Nå tar han et kraftig oppgjør: - Jeg skal bekjempe dem alle

Marcus Kowal i gang med sitt livs kamp.

DØDSULYKKE: Marcus Kowal - en kjent MMA-utøver i Sverige - mistet sønnen sin i en trafikkylykke denne uka. Foto: Hawthorne Police Department / Lena Alderö / Expressen
DØDSULYKKE: Marcus Kowal - en kjent MMA-utøver i Sverige - mistet sønnen sin i en trafikkylykke denne uka. Foto: Hawthorne Police Department / Lena Alderö / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandag fikk den svenske MMA-utøveren Marcus Kowal og hans samboer beskjeden som forandret alt: Deres 15 måneder gamle sønn, Liam, hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en fyllekjører.

Ulykken skjedde da tanten og Liam var på trilletur i Hawthorne i California lørdag.

- Det er et mareritt. Man vet plutselig ikke hvordan man skal fortsette å leve, sa Marcus Kowal til Expressen.

Eldre kvinne pågrepet

En 72 år gammel kvinne ble pågrepet av det lokale politiet. I en pressemelding kommer det frem at hun var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

Saken har fått stor oppmerksomhet både i USA og i Norden. Kowal er et kjent ansikt i Sverige og har lenge vært en internasjonal MMA-utøver. Han har senere flyttet fra Göteborg til Hawthorne i California for å bli treningssenter-eier og trener.

Etter den forferdelige ulykken har Kowal stilt opp i en rekke medier, og budskapet har hver gang vært det samme:

- Ikke kjør i fylla.

- Det er helt sykt

Samtidig som svensken og hans samboer planlegger begravelsen til deres sønn, har han bestemt seg for å ta opp kampen med fyllekjørerne.

Mens promillegrensen i Norge og Sverige er på 0,2, er grensen på hele 0,8 i USA.

Dét får han til å se rødt:

- At du kan være beruset og kjøre bil lovlig her er helt sykt, og dette landet må innse det. Det finnes egentlig ikke noe argument for hvorfor det skal være slik, sier Kowal til Expressen og legger til:

- Jeg har fått mye hjelp til å komme i kontakt med myndighetene med tanke på endring av loven. Jeg har hørt fra flere at jeg bare kan glemme det, men jeg driter i hva folk mener. Hvorfor skal ikke jeg klare det? Jeg kjemper hardere enn noen andre, og ingen skremmer meg. Jeg skal bekjempe dem alle til det blir ulovlig.

Kowal står med flere internasjonale seire i MMA-karrieren. Han omtaler seg selv som profesjonell MMA-utøver og kickbokser - i tillegg til kommentator.

MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer