Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk nesten-sensasjon i Tour de Ski da Østberg knuste alle

Nilsson holdt på å ødelegge sammenlagtsjansene.

OSLO/LENZERHEIDE (Dagbladet): Årets utgave av Tour de Ski er i gang, og det ble en pangstart for Ingvild Flugstad Østberg. Gjøvik-jenta utklasset konkurrentene i prologen som danner utgangspunktet for dagens sprint i Lenzerheide i Sveits.

Den største dramatikken verserte rundt det svenske stjerneskuddet Stina Nilsson. Hun var en av dagens desidert største favoritter - og også en pallkandidat i sammendraget - men skuffet stort i dagens prolog.

Sprintesset var hele 9,59 sekunder bak Flugstad Østberg og lå lenge på 30. plass. Med andre ord kunne ikke Nilsson bli slått av en eneste løper til for å få lov til å gå kvartfinalen og ha et realistisk håp i sammendraget.

Men skandalen ble avverget og Nilsson slapp med skrekken. Hadde hun gått ett hundredel saktere, ville hun ha blitt utslått. Det ville i så fall ha vært en sensasjon og en enorm nedtur for svenskene.

SLAPP MED SKREKKEN:a
Sveriges Stina Nilsson var ett hundredel fra å ryke ut av prologen på sensasjonelt vis.
Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040
SLAPP MED SKREKKEN:a Sveriges Stina Nilsson var ett hundredel fra å ryke ut av prologen på sensasjonelt vis. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040 Vis mer

Amerikanske Sophie Caldwell imponerte med 2. plassen bak Østberg. Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste også oppløftende takter med sin 6. plass, mens Maiken Caspersen Falla ble nr. 7.

Ragnhild Haga ble nr. 20, Therese Johaug nr. 23 og Heidi Weng nr. 24 og er dermed alle klare for kvartfinalen. Det samme er Charlotte Kalla og de fleste andre av sammenlagtfavorittene.

Justyna Kowalczyk derimot endte på 59. plass og ble dermed utslått i prologen. Det var imidlertid ikke veldig overraskende i en skøytesprint.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media