Svensk nesten-sensasjon i Tour de Ski da Østberg knuste alle

Nilsson holdt på å ødelegge sammenlagtsjansene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LENZERHEIDE (Dagbladet): Årets utgave av Tour de Ski er i gang, og det ble en pangstart for Ingvild Flugstad Østberg. Gjøvik-jenta utklasset konkurrentene i prologen som danner utgangspunktet for dagens sprint i Lenzerheide i Sveits.

Den største dramatikken verserte rundt det svenske stjerneskuddet Stina Nilsson. Hun var en av dagens desidert største favoritter - og også en pallkandidat i sammendraget - men skuffet stort i dagens prolog.

Sprintesset var hele 9,59 sekunder bak Flugstad Østberg og lå lenge på 30. plass. Med andre ord kunne ikke Nilsson bli slått av en eneste løper til for å få lov til å gå kvartfinalen og ha et realistisk håp i sammendraget.

Men skandalen ble avverget og Nilsson slapp med skrekken. Hadde hun gått ett hundredel saktere, ville hun ha blitt utslått. Det ville i så fall ha vært en sensasjon og en enorm nedtur for svenskene.

Amerikanske Sophie Caldwell imponerte med 2. plassen bak Østberg. Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste også oppløftende takter med sin 6. plass, mens Maiken Caspersen Falla ble nr. 7.

Ragnhild Haga ble nr. 20, Therese Johaug nr. 23 og Heidi Weng nr. 24 og er dermed alle klare for kvartfinalen. Det samme er Charlotte Kalla og de fleste andre av sammenlagtfavorittene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer