STORE FAVORITTER: Mats Zuccarello Aasen og New York innleder Stanley Cup-sluttspillet mot Pittsburgh Penguins og megastjernen Sidney Crosby i natt. Det tror den svenske NHL-eksperten Linus Hugosson blir grei skuring for Zuccarello & Co. Foto: Getty Images / AFP / NTB Scanpix
STORE FAVORITTER: Mats Zuccarello Aasen og New York innleder Stanley Cup-sluttspillet mot Pittsburgh Penguins og megastjernen Sidney Crosby i natt. Det tror den svenske NHL-eksperten Linus Hugosson blir grei skuring for Zuccarello & Co. Foto: Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

Svensk NHL-ekspert er «95 prosent» sikker på at Zuccarello vinner duellen mot Sidney Crosby

Men han tror ikke på ny Rangers-finale.

PÅ TV:
NHL-sluttspill, NY Rangers-Pittsburgh, Viasat Hockey og Viaplay, kl. 01.05

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers var suverene i sin avdeling i grunnspillet i årets NHL-sesong, og i natt starter Stanley Cup-sluttspillet for den norske stjerna.

Motstander i natt er Pittsburgh Penguins med superstjerna Sidney Crosby i spissen. Og legger du til russiske Evgenj Malkin og målvakten Marc-Andre Fleury så har du et trekløver med noen av hockeysportens største og mest respekterte navn.

4-2 Like fullt er den svenske NHL-eksperten Linus Hugosson - redaktør i Pro Hockey Magazine - «helt sikker» på at Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers feier Pittsburgh av isen og enkelt tar seg videre til en kvartfinale i sluttspille.

- Pittsburgh er svært skaderammet i forsvar og jeg er 100 prosent - eller la oss si 95, da, - sikker på at Rangers slår dem og tar seg til neste runde mot enten Washington Capitals eller New York Islanders. Jeg har sagt at de vinner 4-2 i kamper, men det kan også gå raskere enn det,  sier Linus Hugosson til Dagbladet.

Zuccarello nøkkelrolle Pittsburgh tok seg til sluttspillet i den aller siste kampen i grunnspillet, og uten forsvarssjefen Kris Letang og Olli Maata skal de få slite med å stagge Rangers' offensive slagkraft.

Hugosson mener Rangers har et «komplett» lag denne sesongen og at fjorårets finalist derfor vil gjøre seg gjeldende i Stanley Cup-sluttspillet.

- Rangers har en god målvakt (Henrik Lundqvist), de scorer mål, de har en gode playmakere og gode defensive og offensive backer.

- Og Zuccarello spiller en nøkkelrolle for laget. Han har vært veldig viktig for Rangers denne sesongen, mener Hugosson.

Nordmannen noterte seg for 49 poeng (15 scoringer/34 målgivende) på 78 kamper i grunnspillet, og Hugosson rangerer Zuccarello nå blant de fem viktigste Rangers-spillerne.

Slo Pittsburgh i fjor Zuccarello og Rangers møtte Pittsburgh i kvartfinalen i sluttspillet i fjor. Den gang lå de under 1-3 i kamper, men vant så tre strake og tok seg til siden også helt til Stanley Cup-finale mot Los Angeles Kings.

SUPERSTJERNE: Pittsburghs Sidney Crosby er kanskje verdens beste hockeyspiller, men skal få slite mot Mats Zuccarello og New York Rangers i sluttspillet. Foto: Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Pittsburghs Sidney Crosby er kanskje verdens beste hockeyspiller, men skal få slite mot Mats Zuccarello og New York Rangers i sluttspillet. Foto: Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Der tapte de. Kings kvalifiserte seg ikke til sluttspillet i år, noe som viser hvor tøft og jevnt det er i NHL.

- Taper mot Tampa Hugosson tror New York Rangers er ekstra sultne på å gå helt til topps i år, etter å ha vært så nære i fjor. Like fullt tror han ikke at vi får se Mats Zuccarello Aasen i to strake Stanley Cup-finaler.

- Jeg er som sagt sikker på at Rangers slår Pittsburgh. Deretter tror jeg de tar enten Washington eller Islanders. Så tror jeg det blir stopp mot Tampa (Bay Lightning) i en eventuell confernce-finale, sier Linus Hugosson til Dagbladet.

Han spår at årets Stanley Cup-finale blir spilt mellom Tampa og Chicago Blackhawks.

NHL-EKSPERT: Linus Hugosson. Foto: Privat
NHL-EKSPERT: Linus Hugosson. Foto: Privat Vis mer