Svensk Norge-slakt: - B-nasjon

Tomas Petterson, kommentator i svenske Expressen, er ikke nådig med de norske sprinterne etter damenes skuffende lagsprint.

UENIG: Kommentator i svenske Expressen Tomas Petterson er ikke nådig med de norske sprinterne etter damenes skuffende lagsprint. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): De norske jentene leverte en svak prestasjon på dagens lagsprint - og endte på en sjetteplass, 18 sekunder bak Sverige, som vant foran Sveits og Slovenia.

At avstanden er så stor får Expressen-kommentator Tomas Petterson til å reagere.

Svensk Norge-slakt: - B-nasjon

- Akkurat nå er Norge en B-nasjon i sprint, sier Petterson til Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Så du ikke løpet i dag eller?

Petterson er ikke nådig med de norske kvinnesprinterne, til tross for at de hadde tre kvinner i finalen av den klassiske sprinten på torsdag.

- Jeg mener at Norge har gjort det overraskende bra i VM, men det er bare å se på resultatene fra denne sesongen. Det er et enormt arbeid Norge må gjøre for å kunne komme opp på samme nivå som Sverige.

Uenig

Maiken Caspersen Falla var ikke fornøyd med dagens resultat. Hun sto rakrygget i møte med pressen og tok på seg skylda for at Norge ikke var helt der de skulle.

Hun sa at Tiril gikk bra, men at hun selv ikke hadde en toppdag.

At den svenske kommentatoren serverer stikk retning Norge lar hun seg ikke fyre seg opp over:

- La han holde på, sier Falla og ler av den svenske eksperten.

- Har han rett?

- Altså vi hadde tre norske sprintere i sprintfinalen, mens Sverige hadde to. Så jeg vet ikke helt om man kan kalle oss en B-nasjon, svarer Falla kontant.

NORSK GULL: Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes vant søndagens lagsprint i ski-VM etter et monsterrykk av Klæbo. Bilder fra NRK Vis mer

- Underpresterer

Tiril Udnes Weng går lenger enn Petterson når hun snakker om det norske innsatsen i dag.

- I dag er vi en C-nasjon. Så jeg kan vel være enig i det, sier hun til Dagbladet og smiler lurt.

- Vi var underdogs i dag og visste at vi måtte prestere på vårt beste for å hamle opp med de beste nasjonene. Det greide vi ikke i dag, fortsetter hun.

- Hva skiller dere fra de aller beste i dag?

- Det er ikke mye. Det er tette dueller. Med noen prosent bedre dagsform så kunne vi ha vært der. Alt skal klaffe. På torsdag var det noen svensker som var uheldige og røyk ut, og i dag er det vi som underpresterer.

Bryr seg ikke

Petterson mener at det norske landslaget rett og slett ikke bryr seg om sprint.

- Det virker ikke som sprint prioriteres på samme måte som det gjør i Sverige. Det har føltes i mange år som at sprint ikke tas på alvor i norsk langrenn, sier den svenske kommentatoren.

  • Maiken Caspersen Falla reiser hjem fra Tyskland mandag. Tiril Udnes Weng håper at hun kan gå en etappe for Norge på stafetten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer