Svensk OL-håp tatt for doping

- Jeg kan bare skylde på meg selv.

TOK BRONSE I SISTE EM: Men nå blir Mathias Günther fratatt medaljen, etter å ha avlagt en positiv dopingprøve. - Det virker som jeg har ødelagt hele karrieren nå, sier han. Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC
TOK BRONSE I SISTE EM: Men nå blir Mathias Günther fratatt medaljen, etter å ha avlagt en positiv dopingprøve. - Det virker som jeg har ødelagt hele karrieren nå, sier han. Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske toppbryteren Mathias Günther, som tok bronse i det siste europamesterskapet, er tatt for doping og blir trolig utestengt de neste to årene.

- Jeg verken kan eller vil skylde på noen andre enn meg selv i denne saken. Hele ansvaret er mitt eget, og jeg kan ikke si annet enn at det virker som om jeg har ødelagt hele idrettskarrieren min akkurat nå, sier svensken til Helsingborgs Dagblad.

Han forklarer det som har skjedd på denne måten:

- En drøy uke før EM i Serbia tok jeg en tablett for å få ned en hevelse jeg hadde i den ene foten.

Han forteller videre at han fikk panikk når den lille skaden i foten oppsto. Han ville så gjerne yte maksimalt i mesterskapet.

- Det var aldri i mine tanker at jeg kunne ha fått i meg et forbudt middel. Ikke engang da jeg ble innkalt til dopingkontroll tenkte jeg på det, sier han. Günther forklarer også at han hadde fått tabletten av en kamerat.

Det internasjonale bryteforbundet har gitt beskjed om at A-prøven er positiv, og Günther selv ser på testen av B-prøven som en ren formalitet.

- Jeg er allerede innstilt på at jeg må ta min straff, og at jeg trolig blir utestengt i to år. Det kjennes temmelig tungt akkurat nå, innrømmer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer