BLIR HJEMME: Sveriges Sebastian Samuelsson reiser ikke Russland. Foto: Andreas Hillergren / TT
BLIR HJEMME: Sveriges Sebastian Samuelsson reiser ikke Russland. Foto: Andreas Hillergren / TTVis mer

Sebastian Samuelsson boikotter verdenscupen i Russland

Svensk OL-helt boikotter verdenscupen i Russland

Den svenske skiskytterprofilen Sebastian Samuelsson nekter å gå verdenscupavslutningen i russiske Tjumen.

Det skriver 20-åringen, som tok OL-gull i stafett og OL-sølv på jaktstarten i Sør-Korea, i en melding på sosiale medier.

Dermed følger han i fotsporene til løperne fra Tsjekkia, Canada og USA, som alle har takket til å delta i Tjumen som følge av dopingavsløringene rundt russisk idrett.

- Nasjoner uten et fungerende antidopingbyrå skal ikke ha konkurranser på internasjonalt nivå. Dessuten er jeg urolig for sikkerheten både for meg selv og for de dopingprøvene som avgis i Russland, skriver Samuelsson på Twitter.

I et intervju med den svenske avisen Expressen understreker Samuelsson videre at han har tatt et selvstendig valg, men at han føler støtte fra landslagskollegene.

Den svenske landslagstreneren Wolfgang Pichler sier på sin side at han ikke deler Samuelssons vurdering, men at han likevel støtter eleven. Pichler peker videre på at enhver står fritt til å ta egne valg i et demokrati.

Ledelsen i Norges Skiskytterforbund har tidligere varslet at det inntil videre ikke er aktuelt å boikotte rennene i Russland om to uker. Først dersom alle de store nasjonene står sammen i en boikott, vil trolig Norge gjøre det samme.

(NTB)