Svensk påstand trigger Johaug

Sveriges Linn Svahn mener Therese Johaug skulle fått slite mot svensk duo.

SUVEREN: Therese Johaug vant 10-kilometeren på Beitostølen med god margin, og nå svarer hun sine svenske rivaler. Video: Kristoffer Løkås Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det er ikke bare de norske utøverne som går skirenn denne helga.

I Sverige imponerte forhåndsfavorittene Ebba Andersson og Frida Karlsson, som knuste de øvrige svenske løperne i den svenske premieren.

Etterpå uttalte Linn Svahn, som ble nummer fire og var halvannet minutt bak, at «ingen» i verden slår dette når duoen går så fort.

Svahn mener selv Johaug skulle fått slite.

- Hun må bite ganske godt fra seg om hun skal henge med, det er min spådom, sier Svahn til svenske Aftonbladet.

BEITOSTØLEN: Det ble dramatisk da den norske langrennseliten åpnet sesongen på Beitostølen. Stjerna Emil Iversen ble disket i kvartfinalen, Johannes Høsflot Klæbo slang med leppa, og den amerikanske stjerna Jessica Diggins skrekkskade vekker oppsikt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Blir trigget

Therese Johaug ble konfrontert med Svahns uttalelser etter at hun selv gikk inn til en overlegen seier på 10 kilometer klassisk på Beitostølen.

- Ja, det kan hende de hadde slått meg i dag, hvem vet. Det får vi svar på neste helg, sier Johaug til Dagbladet.

- Blir du trigget av slike meldinger fra rivalene i Sverige?

- Ja, det gjør jeg, svarer hun kontant.

- Hun (Svahn, journ.anm.) får stå for det hun sier da. Jeg trives godt med å være en joker borte i Kuusamo. Jeg så at de svenske jentene gikk fort i går, men samtidig så har hvert skirenn sin historie, så får vi se neste helg hvem som er sterkest, men at de går fort og at det blir hardt å slå dem, det blir det, sier Johaug.

- Ble du imponert over det de leverte i går?

- De gikk fort, for all del. Samtidig så hadde de lang løpstid da, så da blir det store avstander også. Men som sagt, hvert skirenn har sin historie og det er først når vi alle sammen stiller på start samtidig at vi kan få lov til å sammenlikne oss med hverandre.

- Det kan jo hende de har spisset formen litt tidlig også?

- Det kan hende. De har jo holdt på å ha en del testløp der borte, har jeg sett. Dette var første skikkelige distansen min. Jeg har bare hatt intervaller, svarer hun.

- Hardt meldt

Helene Marie Fossesholm var nærmest Johaug i skisporet i dag. Hun havnet 58,9 sekunder bak den suverene vinneren.

19-åringen syns det er hardt meldt av Svahn.

- Therese har vist gang på gang at hun er verdens beste, og hun var jo klart best forrige vinter også, i så og si alle distanserenn. Så det er hardt å melde. Så da får jeg vel melde tilbake at Therese blir hard å slå i år. Hun er en verdensener, sier Fossesholm.

Heidi Weng er usikker på om svenskene vil klare å hamle opp med Johaug.

- Det vil tiden vise. Jeg tviler på at de knuser henne. Kanskje de er i for god form nå, sier Weng til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer