Svensk playboy skal lokke kvinner til VIF-kamper

Svenske Tobias Grahn dyrkes nå bevisst fram av Vålerenga som klubbens nye stjerne og salgsobjekt. - Tobias er en playboy. Vi håper han lokker 5000-6000 småjenter til hver hjemmekamp, sier trener Kjetil Rekdal.

De oppsiktsvekkende ordene falt riktignok i en halvt ironisk tone og setting da Rekdal presenterte Vålerengas spillerstall overfor sponsorer og presse i går. Likevel ligger det et slør av alvor i imagebyggingen til Rekdal & co. Grahn sjøl er smertelig klar over det stempelet han har fått.

- Dette med pikene vet jeg ikke om stemmer. Mulig jeg blir oppfattet som playboy, men helst vil jeg bli kjent på flere plan enn det, ler Tobias.

Men de som liker dådyrblikket til Skåne-gutten kan fort bli skuffet.

- Jeg har kjæreste. Hun er dansk. Og jeg er heller ingen bohem. Du finner ikke meg hengende på café. Jeg er faktisk mest hjemme og hviler når jeg ikke trener. Men jeg har vel en viss utstråling som folk legger merke til.

Gutten misliker åpenbart ikke rampelyset. Han poserer både villig og profesjonelt når vi tar bilder av ham, men det er kanskje spillestilen på banen som i størst grad har gitt ham playboyryktet.

Ego

Grahn elsker å drible. Kritiske og ball-lærde tunger mener han med fordel kunne løfte blikket for å se etter medspillere litt oftere.

- Jeg er ego i den forstand at jeg er glad i ballen, men jeg går alltid på banen for å gi mitt beste for laget og klubben. Ofte blir spillertyper som meg oppfattet som dårlige lagspillere. Det synes jeg er galt, fordi min spisskompetanse er like viktig for laget som den til en spiller som for eksempel er god til å løpe uten ball.

Rekdal-problem

Grahn er tiltenkt rollen som tilbaketrukket spiss i Vålerenga i en slags 4- 4- 1- 1-formasjon, og i par med enten Kristen Viikmäe eller Petter Belsvik.

Dessverre må han stå over lagets to første kamper, etter å ha blitt utvist for å ha sparket en Skeid-spiller i en treningskamp i januar.

- Altfor streng straff. Fotballforbundet bør forandre de reglene at man må sone i seriekamper for noe man gjør i treningskamper, sier Grahn oppgitt.

Om trener Kjetil Rekdal har han bare godt å si, men han innrømmer at det ikke er uproblematisk at Rekdal er spillende trener.

- Det kan fort bli problematisk. Kjetil vil sikkert spille hele tida, men det er det mange andre på laget som også vil. Det kan bli lystig på trening utover sommeren, smiler Grahn.

OPPTATT: Vålerengas setter lit til sin svenske midtbanestjerne Tobias Gran for å fylle opp Ullevaal med kvinnelig publikum. Men Gran advarer.- Jeg har kjæreste. Hun er dansk.