Svensk pokalmysterium løst

Gravøren fintet ut alle fra grava.

SVENSK FOTBALLS «DA VINCI-KODE»: I dag fikk svenskene omsider svar på gåten om den påståtte inskripsjonen på innsiden av vandrepokalen, Lennart Johanssons Pokal, som deles ut til vinneren av Allsvenskan. Men det var ingen hyllest til Hammarby som skjulte seg i ballen på toppen av pokalen, men  til Stockholm-rival Djurgården.Foto: AFP PHOTO / SCANPIX-SWEDEN / Claudio Bresciani
SVENSK FOTBALLS «DA VINCI-KODE»: I dag fikk svenskene omsider svar på gåten om den påståtte inskripsjonen på innsiden av vandrepokalen, Lennart Johanssons Pokal, som deles ut til vinneren av Allsvenskan. Men det var ingen hyllest til Hammarby som skjulte seg i ballen på toppen av pokalen, men til Stockholm-rival Djurgården.Foto: AFP PHOTO / SCANPIX-SWEDEN / Claudio BrescianiVis mer

Da Sveriges fotballforbund omsider fikk åpnet den mye omtalte Allsvenskanpokalen, var resultatet et helt annet enn forventet.

Den merkelige historien rundt Lennart Johansson-trofeet startet da Malmö måtte levere det tilbake etter å ha gått til topps i Allsvenskan i november. Rykter om at den avdøde gravøren Ingemar Eklund hadde klusset i pokalen, gjorde at SvFF ville undersøke den nærmere.

Eklund skulle ha gravert inn «Bajen forever» på innsiden av pokalen, en hilsen til sitt favorittlag Hammarby. Det ble til slutt landslagslege Magnus Forssblad som fikk i oppgave å utføre en «operasjon» på trofeet for å sjekke om ryktene stemte.

Og på direktesendt TV, foran mengder av reportere og nysgjerrige sykepleiere, gikk han til verks fredag ettermiddag. Etter hvert oppdaget de at noen faktisk hadde skriblet i pokalen, men beskjeden var ikke som forventet: «Djurgården är best!».

Og dermed ble det plutselig Forssblad selv som ble mistenkt for å stå bak ugjerningen. Han har jobbet som lege for nettopp Djurgården tidligere.

- Nei, nei. Jeg kan love at jeg ikke har vært der. Vi åpnet den i en direktesending for å unngå nye spekulasjoner. Men jeg lo godt da jeg så hva som sto der, bedyret en lattermild Forssblad.

Enden på visa blir at Det svenske fotballforbundet skal fjerne inskripsjonen, og vandretrofeet får returnere til Malmö i god, gammel stand.

- Vi får fjerne det, verre er det ikke. Våre pokaler skal være fri for slike inskripsjoner. Men jeg er ikke opprørt, jeg synes bare situasjonen er komisk, sier fotballpresident Lars-Åke Lagrell.

• Se video av pokaloperasjonen hos Expressen HER.

(NTB)

LEVERTE TILBAKE POKALEN: Årets seriemester Malmö FF leverte tilbake seriepokalen da ryktene begynte å svirre om en skjult inskripsjon.Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
LEVERTE TILBAKE POKALEN: Årets seriemester Malmö FF leverte tilbake seriepokalen da ryktene begynte å svirre om en skjult inskripsjon.Foto: Claudio Bresciani / Scanpix Vis mer