Svensk profil ble sjokkert under norgescuprenn for juniorer: - Utrolig!

Forskjellen på rekrutteringen i Norge og Sverige er enormt stor.

IMPONERT: Johanna Ojala har latt seg imponere og overraske over den norske langrennsrekrutteringen.
Foto: METTE BUGGE
IMPONERT: Johanna Ojala har latt seg imponere og overraske over den norske langrennsrekrutteringen. Foto: METTE BUGGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge har vært verdens beste langrennsnasjon i mange år, men aldri så suverene som denne sesongen.

Seks nordmenn blant de sju beste i verdenscupen sammenlagt på herresiden og trippelt norsk på kvinnesiden, impliserer en historisk norsk dominans.

Samtidig har Sverige - i hvert fall herrene - vært svakere enn noensinne. Riktignok er både Charlotte Kalla og Stina Nilsson blant de fem beste på verdenscuplisten, men på herresiden er Emil Jönsson beste svenske helt nede på 28. plass.

Norge har hele ti herrer foran beste svenske i verdenscupsammendraget. Det er et oppsiktsvekkende faktum når Sverige er like langrennsgale som oss.

Svenskene fortviler og forsøker å finne svar på hvorfor det er slik. Rekrutteringen på juniornivå er sannsynligvis en del av fasiten. Det tror i hvert fall den svenske langrennseksperten og -treneren Johanna Ojala.

Tre ganger så mange Ojala kjenner etter hvert norsk langrenn godt etter blant annet å ha vært trener for Thomas Alsgaards Team Leaseplan Go.

Men da Ojala for første gang overvar et norgescuprenn for juniorer, ble hun lettere sjokkert da hun oppdaget folketoget av hardsatstende norske 17-åringer i et voldsomt tempo i langrennsløypa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer