Svensk profil håner eget lag: - Ingen svensker er gode nok for Norge

Slakter Sverige og hyller Norge.

• Norge - Sverige 2-3

(Dagbladet): Bare én gang tidligere har Norge slått storebror Sverige. Normalt sett skal «Tre Kronor» og deres mange NHL-stjerner kjøre over de norske ishockeygutta, i hvert fall i egne øyne.

Det klarte de ikke i dagens nabobatalje. Norge skapte paniske tilstander i Sveriges forsvar i sluttminuttene og fikk til slutt pucken i mål. Men dommeren blåste for blokkering på Jacob Markström. Etter kampen var det bred konsensus om at det var en feil avgjørelse og at Norge ble snytt.

I sosiale medier var frustrasjonen stor underveis i kampen. Flere svenske fans var svært skuffet over at deres hockeystjerner ikke klarte å kjøre over Roy Johansens menn.

Hyller Norge og håner Sverige Til slutt måtte de ha dommerhjelp for å vinne, noe svenskene også innrømmer. Etter nesten-flausen mot Norge får Sveriges stjerner nå gjennomgå i svensk presse.

- Jeg sa før kampen at ingen nordmenn er gode nok for Sverige, kanskje bare Mats Zuccarello. Slik det så ut i dag, er ingen svensker gode nok for Norge. Dette var ikke bra, sa ishockeyekspert Niklas Wikegård under TV 4s sending.

- Vi ble reddet av dommeren i dag. Det var en feil avgjørelse å ikke dømme mål til Norge. Dette var skuffende av Sverige, supplerte den tidligere svenske landslagsspilleren Sanny Lindström.

- Kjipt hvis det stemmer Svenskene synes Norge fortjente ett poeng. Det synes også Roy Johansen og Mats Zuccarello.

- Guttene gjorde en fantastisk innsats. Vi kjørte Sverige i lange periode. Vi kunne ha fått med oss poeng i dag. Vi hadde kanskje fortjent det. Jeg så ikke situasjonen på slutten der, sier Johansen til Eurosport.

Zuccarello synes det hele var meget synd.

- Det er kjipt hvis det stemmer at vi ble snytt. Jeg synes vi fortjente poeng i dag, sier den norske stjerna ifølge Expressen.

- Norge ble snytt Det gjorde Norge, som burde ha fått godkjent scoringen få sekunder før slutt.

- Vi blir snytt. Svenskene må ha dommerhjelp, raste Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

- Markström har ikke kontroll der. Dommeren blåser for tidlig, supplerte Espen «Shampo» Knutsen.

Expressen-journalist Mattias Ek er enig med sine norske kolleger.

- Reprisene viser at dommeren gjorde en feil avgjørelse. Pucken ble aldri blokkert, skriver svensken.

- En veldig svak svensk innsats. Vi blir reddet av dommeren i dag, skriver Aftonbladet.

I Eurosports hockeystudio var konklusjonen den samme.

- Det er en stor dommerskandale. Keeperen har aldri pucken. Norge blir snytt. Det skal aldri skje, sier Alexander Bonsaksen.

NESTEN: 
Mats Zuccarello og Andreas Martinsen  var skuffet etter 2-3-tapet mot Sverige, men får skryt i svenske medier.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NESTEN: Mats Zuccarello og Andreas Martinsen var skuffet etter 2-3-tapet mot Sverige, men får skryt i svenske medier. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer