Svensk profil har fått nok av Norges arroganse: - Slutt med svenskespøkene nå

Tar et oppgjør med nordmenns innstilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du har sikkert lest saker i Dagbladet hvor de norske idrettsprestasjonene settes opp mot de svenske og hvor svenskenes reaksjoner skildres.

Årsaken til det er ganske enkel:

Interessen for slike saker er enorm. Nordmenn elsker å lese om frustrerte svensker etter en tapt duell mot en norsk konkurrent.

Et oppgjør med rivaliseringa Rivaliseringen mellom Norge og Sverige er en ekstra motivasjon og et ekstra underholdningsaspekt for mange. Petter Northug er én av de som har skjønt det og takker sjelden nei til å fyre opp stemningen mellom nabolandene.

I november gikk Northug i svensk drakt under den svenske åpningen under Bruksvallarna. Tidligere har langrennsprofilen foretatt mange andre svenskestunt.

Noen svensker raser. Andre synes det er gøy. Den svenske TV-profilen Patrick Ekwall er ikke én av dem. Programlederen og sportsjournalisten tar nå et oppgjør med Norges svenskevitser i idrettsammenheng i en kronikk i Expressen.

- Norge, altså. Dette beundringsverdige idrettslandet som hver vinteridrettshelg viser verden at der best. Nå kan de spille håndball også, og det er vanskelig å ikke la seg imponere. Men hvorfor kan ikke Norge slippe sitt svenskekompleks? spør Ekwall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer