SVENSK TRIUMF: André Myhrer slo Marcel Hirscher og Sebastian Foss Solevåg i årets siste slalåmrenn. Nå skal svensken bli pappa. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
SVENSK TRIUMF: André Myhrer slo Marcel Hirscher og Sebastian Foss Solevåg i årets siste slalåmrenn. Nå skal svensken bli pappa. Foto: AP Photo/Giovanni AulettaVis mer

Svensk profil ødela den norske festen. Så avslørte han nyheten

Etter en sesong med mye frustrasjon over norsk suksess, kunne svenske André Myhrer juble dobbelt.

(Dagbladet): På samme måte som da Aleksander Aamodt Kilde sto frem da Aksel Lund Svindal ble skadet, kom Sebastian Foss Solevåg ut av Henrik Kristoffersens skygge da slalåmesset slet med sykdom under dagens slalåmfinale i St. Moritz.

Det oppsummerer den norske alpinsesongen godt, som går inn i historiebøkene som en av tidenes mest suverene. Bare Østerrike i storhetstiden på 90-tallet har tatt flere triumfer i løpet av én sesong.

Svenskene har latt seg frustrere over den historiske norske dominansen i så vel langrenn som i alpint, men i dag fikk våre nærmeste naboer en etterlengtet opptur og revansje.

Det var nemlig svensken André Myhrer som gikk til topps i årets siste slalåmrenn og snøt seieren foran Marcel Hirscher og Sebastian Foss Solevåg. Dermed hindret han Solevåg i å gjøre karriens beste renn, men i stedet kopiere 3. plassen fra Zagreb 6. januar 2015.

24-åringen fra Ålesund var naturligvis godt fornøyd likevel, men aller mest jublet svenskene etter den svært etterlengtede triumfen til Myhrer. 33-åringen hadde ikke vunnet et verdenscuprenn siden 11. november 2012 i finske Levi.

Skal bli far I lykkerus avslørte Myhrer en annen gladnyhet:

- Jeg skal bli pappa i april. Det ser jeg frem mot. Jeg kommer ikke til å tenke så mye på skikjøring den kommende måneden, avslørte Myhrer i seiersintervjuet med SVT.

- Det var enormt deilig å avslutte sesongen på denne måten. Jeg kjente tidlig at dette var en dag hvor jeg kunne finne på noe stort. Dette gjorde godt, forteller 33-åringen.

Etter triumfen ble han hyllet av alpinlegenden Pernilla Wiberg, som nå jobber som alpinekspert i SVT.

- For en prestasjon av Myhrer. Sola skinte, og det sugde i skiene, men ikke for Myhrer, som skapte en enorm hastighet. Det er veldig imponerende og betyr mye for svensk alpinsport, sier Wiberg.

Ekstra gledelig er det at oppturen skjedde i St. Moritz, hvor neste års VM finner sted. Dette var altså å regne som en slags generalprøve.

- Dette gir selvtillit og inspirasjon frem mot neste sesong, forteller Myhrer.

Uforløst potensial Også Foss Solevåg kan ta med seg en god dose selvtillit til neste års VM. Innad i det norske alpinmiljøet har man ventet på at Solevåg skal få ut det lille ekstra i konkurranser, all den tid 24-åringen som regel slår verdensener Kristoffersen på trening.

- Jeg bruker å være raskere enn Henrik på trening, men så hever han seg i konkurranser. Det er ikke jeg som er dårligere når det gjelder, men Henrik som er så mye bedre. Han er et fantastisk konkurransemenneske, har Solevåg tidligere sagt til Dagbladet.

I dag kunne han endelig juble for pallplass.

- Det var godt å endelig få det til å stemme. Dette var deilig, sier Foss Solevåg.

Kristoffersen fikk krystallkula En sykdsomsplaget Henrik Kristoffersen lå på 15. plass etter 1. omgang. I sesongens siste renn og omgang for verdens beste slalåmkjører, var det tomt for krefter for 21-åringen. Til slutt endte 21-åringen på 19. plass, sesongens svakeste plassering.

Likevel har det vært en drømmesesong for Kristoffersen, som har vunnet seks slalåmrenn i år og som er årets vinner av slalåmcupen.

- Det har vært en fantastisk sesong. Jeg har tatt et stort steg. Det er utrolig stort. Jeg kan ikke forvente dette hvert år, men jeg håper jo å bli enda bedre neste sesong, sier Kristoffersen til NRK.

- Å vinne seks slalåmrenn igjen, blir tøft. Men jeg kan vinne mer i storslalåm. Det vet jeg er mulig, varsler «alpinsportens Mozart».

PAPPA: André Myhrer vant i dag for første gang siden 2012. Nå skal han bli pappa. Foto:  EPA/GIAN EHRENZELLER
PAPPA: André Myhrer vant i dag for første gang siden 2012. Nå skal han bli pappa. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer