Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk raseri: - Sånt skal ikke skje

- Jeg tar skylda, sier smøresjefen.

OPPGITT: Calle Halfvarsson gikk Sverige inn til femteplass på sisteetappen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPGITT: Calle Halfvarsson gikk Sverige inn til femteplass på sisteetappen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
REKORDDAGEN: OL-entusiast Jan Fredrik Karlsen jubler over nok en fantastisk norsk dag i Pyeongchang. Med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Norge vant OL-stafetten, Sverige kom på femteplass. Det fikk det til å koke over for smøresjef Urban Nilsson.

- Jeg i spissen må bare si unnskyld til guttene. Det er ikke dette vi vil. Vi vil være med å krige om medaljene, sier han.

Sverige lyktes ikke med skiene. Og Nilsson tok umiddelbart ansvaret da han møtte pressen i målområdet i Pyeongchang etterpå.

- Det skal ikke skje i et OL. Vi er 13 personer som jobber steinhardt, men lyktes ikke. Det er jeg som er lokomotivet i dette toget. Vi bruker å lykkes. Nå gjorde vi ikke det. Vi får sette oss ned og se på hva vi kunne gjort annerledes.

SKUFFET: Urban Nilsson tok umiddelbart ansvaret for fiaskoen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
SKUFFET: Urban Nilsson tok umiddelbart ansvaret for fiaskoen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Nilsson fortsetter:

- Snøen var ikke lett. Sola varmet skikkelig. Men det finnes ingenting å skylde på. Vi bommet, 13 stykker. Jeg har ikke pratet med guttene om det ennå. Jeg trenger ikke å prate med dem heller. Du ser når skiene ikke er bra.

For Sverige gikk Jens Burman, Daniel Rickardsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson. I mål var de over to minutter og fem sekunder bak Norge. På de neste plassene fulgte Olympiske atleter fra Russland og Frankrike.

Både Burman og Richardsson tapte mye tid på sine etapper.

KOREA: I et intervju med CNN svarer statsminister Erna Solberg på hva hun syns om Nord-Koreas rolle i OL. Video: CNN Vis mer

- Det var et helvete. Jeg klarte ikke å henge med, og hadde kanskje ikke materiale for dagen. Jeg måtte slippe både nedover og oppover, påpeker Burman.

- Vi hadde jævlig dårlige ski. Det er mitt ansvar, fortviler smøresjef Nilsson. Halfvarsson gikk ankeretappen:

- Dette var ikke morsomt for fem øre. Du ser at luka fram til medalje vokser og vokser. Til slutt merker du at det i prinsippet er kjørt.

Dette er første gang siden 2002 at Sverige ikke tar medalje i OL-stafetten. I Sotsji gikk laget til topps foran Russland og Frankrike.

I det norske laget var de strålende fornøyde med skiene:

- Det kjentes veldig bra ut. Jeg fikk det utgangspunktet jeg hadde håpet på. Jeg hadde utrolige ski, sier ankermann Johannes Høflot Klæbo.

Saken oppdateres

STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!