EM-kvalik: Spania - Sverige

Svensk raseri: - Usportslig

Varsler klage til UEFA etter at treningen før kampen mot Spania ble direktesendt på TV inne på stadion.

IRRITERT: Janne Andersson frykter at startoppstillingen mot Spania er avslørt. Den svenske stjernespilleren Emil Forsberg og hans lagkamerater er for øyeblikket på andreplass i gruppa. Foto: NTB scanpix
IRRITERT: Janne Andersson frykter at startoppstillingen mot Spania er avslørt. Den svenske stjernespilleren Emil Forsberg og hans lagkamerater er for øyeblikket på andreplass i gruppa. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Spania - Sverige, mandag kl. 20.45

Der det norske herrelandslaget har reist til Færøyene i håp om å slå tilbake etter den skuffende kollapsen mot Romania på fredag, spilles det en annen viktig kamp i gruppa i Spania.

Sverige gjester nemlig Spania på Santiago Bernabéu i morgen.

Spania leder Gruppe F med ni poeng, mens Sverige ligger på plassen bak med sju poeng. Norge må håpe på spansk seier, slik at man kan redusere forspranget til svenskene til to poeng, gitt at man vinner mot Færøyene.

I forkant av kampen har det oppstått raseri i den svenske leiren. Da Sverige stengte treningen for å gjøre de siste forberedelsene inn mot kampen, ble den nemlig direktesendt på TV-skjermene på presserommet på Santiago Bernabéu.

- Usportslig, mener den svenske landslagstrener Janne Andersson.

Kan ha røpet lagoppstilling

Der det første kvarteret av treningen var åpent for pressen, ble resten stengt. Ofte gjøres dette for å ikke røpe lagoppstillinger og innøvde bvdødballtrekk.

Men ettersom resten av treningen ble sendt på TV-skjermene inne på stadion, kunne spanske speidere få med seg alt det svenskene gjorde.

Aftonbladet skriver at redningen kan være at kameraene på Bernabéu er såpass langt unna banen at det blir vanskelig å tyde draktnumrene.

- Man klarer nok å zoome inn i etterkant. Jeg er en forkjemper av orden, og jeg mener at det er litt usportslig. Ellers bryr jeg meg ikke så mye. Det får Jakob (Karembo Andersson, pressesjef) og Stefan Pettersson (landslagssjef) ta seg av. De får reagere kraftfullt, sier Andersson lattermildt, ifølge Expressen.

Saken fortsetter under videoen.

KRITIKK: Etter kampen mot Romania fredag, forklarte Martin Ødegaard kritikken mot Ada Hegerberg. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Uakseptabelt

Der Andersson ikke virket å bry seg altfor mye, var reaksjonen sterkere hos landslagssjef Stefan Pettersson.

- Det er ikke akseptabelt at de filmer en trening når den er stengt. Vi har allerede pratet med spanjolene og UEFA, sier Pettersson til Aftonbladet.

Ifølge avisa hevder spanjolene at det var en feil som gjorde at treningen ble vist på presserommet.

- Man tror jo godt om mennesker og at det kan skyldes en feil, sier Pettersson, men som legger til at man kommer til påpeke det på en mer formell måte overfor UEFA.

Hvilte stjerner

De to nasjonene har fått en god start på EM-kvaliken. Spania står med full pott etter tre kamper, mens Sverige står med to seire og én uavgjort, der sistnevnte kom på Ullevaal mot Norge.

Romania står med fire poeng, mens Malta, som svenskene slo 3-0 på fredag, står med tre poeng.

- Det er vanskelig nå også. Det var veldig mange spillere som gjorde en bra kamp mot Malta. Jeg synes mange spillere så pigge ut, sier Andersson om sitt laguttak.

Spania hvilte flere spillere mot Færøyene, deriblant David de Gea, Jordi Alba og Sergio Busquets.

Det er forventet at de vil stille toppet mot Sverige i morgen klokka 20.45.