Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk redaktør til Northug: - Hold kjeft og gå på ski

Mener nordmannen må bevise mer før han kan åpne kjeften.

RÅD: Svenske Pär Andersson råder Northug til å prestere mer med ski på beina før han åpner kjeften igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RÅD: Svenske Pär Andersson råder Northug til å prestere mer med ski på beina før han åpner kjeften igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Ifølge sportsredaktør i den svenske avisa Expressen, så bør Petter Northug ligge lavt i terrenget fram til VM - som starter om én uke.

- Hold kjeft og gå på ski, er beskjeden fra Pär Andersson.

Gunde-diskusjon I helga fortalte den svenske skilegenden Gunde Svan hva han egentlig mener om den norske skikongen.

Blant annet mener 53-åringen at Northug har dårlig innflytelse på kommende norske generasjoner, at han alltid tøyer grensene og at han utnytter andres gode vilje.

Petter Northug svarte svensken med å legge ut et instagrambilde med teksten «Keep calm and love Gunde Svan».

Ifølge sportsredaktør i Expressen, så holder det svenske folket med sin skilegende.

-  Det er ingen i Sverige som støtter Northug. Alle er på Gundes side, sier  Pär Andersson til norske P4.

Må tjene respekt igjen Petter Northug ble kåret til årets utøver i Sverige i 2011, men sportsredaktøren mener at nordmannen er langt unna å ha den statusen i nabolandet nå.

Et elendig OL i Sotsji og fyllekjøringa gjør nå at Northug må bevise mer i skisporet før han kan åpne kjeften igjen, mener Andersson.

- Hvis jeg var Petter ville jeg ha holdt kjeft fram til VM i Falun, sier Andersson til P4.

Handler ikke om Northug Svenske Marcus Hellner sier til Adresseavisen at Falun-VM ikke handler om Petter Northug vs Sverige. Han mener at Dario Cologna er en større frykt enn den norske 29-åringen.

- Jeg synes ikke det er slik at Falun-VM handler om Petter Northug mot Sverige. Dario er veldig sterk og lyktes svært godt i Sotsji. Han ble OL-konge og det er han jeg tenker mest på av konkurrentene, sier Hellner til Adresseavisen.

Marcus Hellner innrømmer at han fortsatt frykter Northug på oppløpet - derfor er taktikken når det kommer til å håndtere nordmannen lik den som har vært i de senere mesterskapene.

- Petter er så sterk at man vil ikke ha ham med inn på oppløpet. Han er den beste spurteren. Derfor må man forsøke å gjøre noe tidligere i løpet, sier Hellner.