VAR I FRONT: Charlotte Kalla tror hun kunne hatt medalje om ikke staven brakk i dag. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
VAR I FRONT: Charlotte Kalla tror hun kunne hatt medalje om ikke staven brakk i dag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ski-VM i Lahti 2017

Svensk reporter spurte Kalla om det var usportslig at nordmennene rykket, da staven brakk: - Det gidder jeg ikke svare på en gang

Weng utpeker Kalla til skurken. 

LAHTI (Dagbladet): Charlotte Kalla var ikke i sitt beste humør etter sjuendeplassen på tremila i dag.

Stavbrekket en kilometer før mål ble skjebnesvangert for det svenske medaljehåpet, men hun nuller ut de svenske ekspertene som alle dømte Heidi Weng nord og ned for å ha ødelagt for henne.

- Jeg var helt alene, og den bare smalt av når jeg skulle prøve å trykke til. Antakelig var den allerede skadd fra før, sier Kalla.

- Var det Weng som var borti?

- Nei, det var ikke sånn jeg opplevde det. Det var venstrestaven som røk, sier Kalla.

Litt spesielt

Også Heidi Weng var kategorisk på at det ikke var hennes feil.

- Jeg var i hvert fall ikke nær henne, så det gjorde hun helt selv. Det sa hun selv også, sier Weng, som ikke skjønte stort av at hun ble uthengt som skurk i svenske medier.

AVVISER SKYLD: Svenskene har gitt Heidi Weng skylda for svenske Charlotte Kallas stavbrudd under dagens 30 kilometer for kvinner. Weng avviser selv beskyldningene. - Jeg var ikke nær henne så det det gjorde hun rett og slett selv, sier Weng. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer

- Det er litt spesielt, når jeg ikke gjorde det og det var Charlotte som knakk staven til Marit. Da kan det heller være hun som var skurken der. Jeg var ikke nær hennes stav, sier Weng.

For Kalla ble det uansett en gedigen nedtur etter at hun gikk en av sine aller beste tremiler noensinne. Staven brakk akkurat da hun hadde sett for seg å angripe de andre.

- Jeg skulle forsøke å gå selv der. I alle fall skulle jeg holde ryggen på Børgen, sier Kalla.

- Du skulle gå akkurat der du brakk staven?

- Ja, det var en kjempeviktig bakke akkurat der. Ligger man for langt nede der, så er det ikke plass å gå forbi.

Et antiklimaks

Og akkurat da Kalla kavet etter en ny stav, gikk det avgjørende rykket. Bjørgen satte fart, fikk med seg Weng og Jacobsen, og dermed var det kjørt for Kalla.

- Det skjedde på det dummeste stedet, akkurat da det ble kjørt i den siste bakken. Jeg var bare fokusert på at jeg endelig skulle ta i, og så blir det et antiklimaks når staven brekker. Så tenker jeg at bare jeg får en ny stav så kan alt hende der framme, men det så ut som om de fleste hadde veldig mye krefter igjen. Der gikk toget.

- Var det usportslig av nordmennene å rykke akkurat da du brakk staven?, ville en svensk reporter vite.

- Nei, det gidder jeg ikke en gang å svare på, smiler hun.

- Men det er surt. Det er så utrolig dumt at VM skulle avsluttes på denne måten, selv om jeg har lyspunkter å ta med meg herfra. Det kjentes bra ut i dag, men det spiller liksom ikke noen rolle når det blir sjuendeplass. Jeg er overbevist om at jeg kunne kjempet om en betydelig høyere plassering enn som så.