Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk rival avslørte Bjørndalens hemmelige forhold: «Farsan trodde Darja var Ole Einars italienske kone»

Bjørn Ferry om forholdet mellom skiskytterparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere svenske skiskytteren Bjørn Ferry (37) ga i 2014 ut boka Ferry Tales gjennom forlaget Forum og omtalte den selv som en dagboksbiografi.

Ferry viet deler av boka til sin tidligere norske konkurrent Ole Einar Bjørndalen (42) - der svensken blant annet omtaler Bjørndalen og hans forhold til den hviterussiske stjerna Darja Domratsjeva (29).

Dagbladet var i kontakt med Bjørndalen etter at boka med Ferrys påstander ble lagt ut for salg, men Bjørndalen sa på dette tidspunktet at han ikke ville kommentere privatlivet sitt - og derfor ble aldri utdragene fra Ferry-boka omtalt.

I dag - halvannet år seinere - røpet derimot den norske skiskytterhelten at han er i et forhold med Domratsjeva og at de venter et barn i oktober.

- Vi er et par og vi skal ha barn. Det er noe vi ser fram til, sier Bjørndalen.

Forvekslet med eksen I Ferrys bok skildret han flere episoder med det nylig bekreftede skiskytterparet.

Ferry starter med å fortelle om et renn i Russland 2. april 2012, der svensken og Bjørndalen skulle konkurrere.

«Fin skiskytterstadion er det i alle fall. Sprint i morgen. Jeg, Ole Einar og 95 russere», skriver Ferry.

Han fortsetter:

«Darja Domratsjeva er også her. Jeg og pappsen havnet med henne og Ole Einar til middagen. Farsan dro for lange historier og trodde Darja var Ole Einars italienske kone», skriver Ferry.

Svensken viser til Nathalie Santer som hadde vært sammen med Bjørndalen siden 1998. I 2012 fortalte paret at de gikk fra hverandre.

- Pappa hadde rett Under et treningsopphold i Italia lørdag 25. januar 2014 skriver Ferry igjen om Bjørndalen:

«De andre nordmennene forbereder seg i Sveits. Jeg forstår ikke hvorfor han har valgt å være her helt alene. Men jeg forsto det raskt da jeg så det hviterussiske laget gli rundt trærne på ettermiddagen. Darja Domratsjeva. Pappsen hadde rett den gangen i Russland for to år siden da han trodde de var et par. De er det nå. Ikke at de gjør et nummer ut av det. Men det merkes», skriver Ferry.

Både Bjørndalen og Domratsjeva leverte gode resultater i OL i Sotsji 2014: Nordmannen tok gull på sprint og mixed stafett. Domratsjeva tok tre individuelle gull.

Ferry skriver at han sovnet da han skulle følge kvinnenes jaktstart.

«Skiskytterkvinnene kjørte jaktstart seinere. Jeg lå og leste, sovnet og misset alt. Domratsjeva vant, og det er jo kult for henne. Og for Ole Einar», forteller 37-åringen i boka.

- Ingen frykt Da Dagbladet møtte Bjørndalen før bokutgivelsen var han ikke bekymret for hva som skulle stå i Ferrys bok.

- Ja,  det hadde vært hyggelig om han hadde noen humoristiske avsløringen, det har han helt sikkert. Jeg frykter ikke så mye. Han er en frittalende mann  og kommer helt sikker med noen artige og seriøse utsagn. Ferry  er en vitsemaker og en utrolig bra kar, sa Bjørndalen i 2014.

Ferry debuterte i verdenscupen tilbake i 2001 og la opp for to år siden. Høydepunktet er OL-gull på jaktstarten i Vancouver i 2010.

Svensken fortalte til Dagbladet før bokutgivelsen at han ikke forventet at noen av hans tidligere konkurrenter blir sure.

GAMLE RIVALER: Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Ferry (t.h.). Her fra jaktstart i skiskyting i Ruhpolding 2008.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
GAMLE RIVALER: Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Ferry (t.h.). Her fra jaktstart i skiskyting i Ruhpolding 2008. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

- Jeg beskylder ingen av dem for mord, men jeg tror nok det er historier der som vil skape overskrifter i Norge, ja. Jeg har alltid vært en frittalende person, og jeg holder ikke tilbake noen ting i boka heller, sa Ferry til Dagbladet.

Darja Domratsjeva har vært ute med sykdom denne sesongen og uttaler seg om kjærlighetsforholdet på egen hjemmeside:.

- Livet har mange sider, og det er viktig å nå de viktigste målene i tide. 30 er den perfekte alder, og det er perfekt timing for en fødsel - og i høst skal jeg bli mor, skriver skiskytterstjerna, som fyller nettopp 30 om noen måneder.

Dagbladet har ikke lykkes å få en kommentar fra Bjørn Ferry tirsdag.

BOK: Bjørn Ferry ga ut boka Ferry Tales i 2014. Foto: Foto: NTB Scanpix/Faksimile
BOK: Bjørn Ferry ga ut boka Ferry Tales i 2014. Foto: Foto: NTB Scanpix/Faksimile Vis mer
FORSIDESTJERNENE: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva (t.h.) prydet forsida av fjorårets kalender i regi av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), sammen med Kajsa Mäkarainen. Foto: IBU-picture / Martin Embacher
FORSIDESTJERNENE: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva (t.h.) prydet forsida av fjorårets kalender i regi av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), sammen med Kajsa Mäkarainen. Foto: IBU-picture / Martin Embacher Vis mer