SVENSK STØTTE: Petter Northugs svenske rivaler slakter den norske landslagsledelsen for å tvinge ham til å gå i Røros-NM. Emil Jönsson mener 29-åringen burde være selvskreven til å gå sprinten i Falun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
SVENSK STØTTE: Petter Northugs svenske rivaler slakter den norske landslagsledelsen for å tvinge ham til å gå i Røros-NM. Emil Jönsson mener 29-åringen burde være selvskreven til å gå sprinten i Falun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbldetVis mer

Svensk rival om Northug: - Det her er sanseløst

Slakter den norske uttaksmodellen.

(Dagbladet): Den norske landslagsledelsen har vært klare på at Petter Northug måtte gå dagens NM-sprint for å være med i diskusjonen om en plass i den tilsvarende sprinten i VM.

Før rennet fikk Northug støtte fra Calle Halfvarsson, og etter å ha sett utfallet av dagens renn slenger også Emil Jönsson seg på kritikken. Også han med sterke ord.

-Det her er sanseløst. Hva f*** skal de holde på sånn her for, sier Jönsson til Expressen.

Hevder Northug er selvskreven Som han selv forventet, ble ikke dagens renn noen braksuksess for Petter Northug. I det høydramatiske rennet endte trønderen sist i finaleheatet, rett bak lillebror Tomas som han valgte å vente på på oppløpet.

Jönsson så rennet live fra Sverige, og mener Northug bør være selvskreven til VM-rennet selv om han ikke leverte i dag.

- Ja, jeg er helt enig med Calle i hans kritikk. Herregud, man må ha litt magefølelse med i uttakene, det er klart at Petter må få gå VM-sprinten, sier svensken.

I likhet med det Northug selv hintet kraftig til, mener Jönsson at skiesset burde fått fortsette å forberede seg til VM i Falun istedenfor å tvinges til å gå NM.

- De kan ikke være så dumme Han mener nemlig 29-åringen allerede før dagens renn burde vært selvskreven til VM-sprinten.

- Er de så dumme at de gjør det (dropper Northug) er det bare for oss svensker å takke og ta imot. Men det hadde vært utrolig trist. Jeg går alltid best når jeg går mot nettopp Petter, sier Jönsson.

Uttaket til VM-sprinten skal etter sigende annonseres i løpet av morgendagen, og det blir spennende å se om Northug gjorde nok til å tilfredsstille uttaksduoen Vidar Løfshus og Arild Monsen.

Dagens vinner, Timo André Bakken, forventer ikke å gå VM-sprinten, men andreplasserte Sondre Turvoll Fossli meldte seg for alvor på i kampen om VM-plass.

SLAKTER UTTAKSRENNENE: Svenskenes Emil Jönsson syns det er idiotisk at Northug måtte avbryte høydetreningen sin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLAKTER UTTAKSRENNENE: Svenskenes Emil Jönsson syns det er idiotisk at Northug måtte avbryte høydetreningen sin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer