SÅ SUR UT: 16-årige Nellie Berntsson ble vraket til EM fordi hun så for sur ut. Foto: Lotten Engbom/Expressen
SÅ SUR UT: 16-årige Nellie Berntsson ble vraket til EM fordi hun så for sur ut. Foto: Lotten Engbom/ExpressenVis mer

Nellie Berntsson

Svensk ryttertalent vraket til junior-EM «fordi hun så for sur ut»

- Ja, du leste riktig.

(Dagbladet): Nellie Berntsson har gjort seg kjent i Sverige gjennom blogging. Men 16-åringen er også en sprangrytter på dugelig nivå. Så bra at hun var aktuell for å delta i junior-EM for Sverige.

Men ungjenta ble vraket, til tross for at hun resultatmessig er landets fjerde beste junior, skriver Aftonbladet. Ifølge jenta selv var det «fordi hun så sur ut» i en konkurranse.

- Det var sjokkerende, sier hun til avisa.

Så for sur ut

Ungjenta utdyper om vrakingen på sin egen blogg. Det var etter en konkurranse i svenske Falsterbo ungjenta fikk beskjed om vrakingen. Hun hadde nettopp gjort det hun selv anser som sin beste konkurranse noensinne.

- Jeg var lykkelig, stolt og forventningsfull. Jeg krysset fingrene under bordet når ingen så det. Jeg håpet at det skulle finnes en EM-plass til meg. Det skulle være så kult at jeg kunne ta meg helt til et mesterskap med i grunn helt vanlige ressurser. At selv om det har vært et slit og jeg har gitt avkall på mye, så ligger det en belønning der, skriver Berntsson.

Istedenfor fikk hun altså beskjed om at hun var vraket. Grunnen: Hun så for sur ut.

- Det skulle gå en time før jeg satt og gråt. De hadde sendt inn en person som skulle følge med hvordan jeg oppførte meg på oppvarmingen, hvordan jeg samarbeider med treneren min og hvordan jeg er som person i konkurranse. Der satt det tre personer som ville trykke meg ned mentalt. Og hva hadde de kommet fram til? Jo, at jeg var for sur. Ja, du leste riktig, skriver 16-åringen.

- Det er mobbing

Ifølge jentas trener, Sofie Thurdin, tror det dreier seg om misunnelse.

- Jeg tror det handler om den svenske misunnelsen. Hun følger ikke bare etter saueflokken, hun står for det hun mener, sier hun til Aftonbladet.

Foreldre skal også ha blandet seg inn i uttaket.

- Det er sørgelig. Det er mobbing, rett og slett. Jeg håper bare det ikke skjer noen andre. Nellies EM-sjanse er borte, men det kommer jenter og gutter bak henne som ikke skal komme utfor dette her. Det skal ikke skje, det skal ikke handle om hvordan man ser ut eller hva man gjør. Det skal handle om å levere, og det har Nellie gjort i lang tid, sier Thurdin.

På bloggen skriver Berntsson at hun har ordnet opp med landslagslederne.

- Vi må bare poengtere at bloggen er hennes private tanker. Hun har blitt opprørt, og skriver kanskje mer enn hun burde. Vi i forbundet har en litt annen versjon, og det hele grunner vel i at forbundet har et verdigrunnlag om hva man skriver også videre, sier landslagssjef Svante Johansson.