Svensk seier da Tutta ble nummer 11

Maria Hjorth vant i Alabama.

Svenske Maria Hjorth tok sin tredje seier på LPGA-touren i natt, mens Suzann Pettersen nok en gang beviste at hun hører hjemme blant de beste.

Etter at svensk golfsport på kvinnesiden har vært svært bortskjemt i mange år med Annika Sörenstam som holdt svensk kvinnegolf godt inne på verdensrankingen med stadige seirer, så det ut som om 2007 kunne bli et svensk golfår uten seier på kvinnetouren i USA.

Men da slo Maria Hjorth til. Hun gikk til topps i Prattville etter til dels glimrende spill. I Alabama holdt hun hodet kaldt og slo amerikanske Stacey Prammanasudh med ett slag. Bak dem fulgte Lorena Ochoa.

Suzann Pettersen pådro seg 11 bogeyer i løpet av turneringen i Prattville, og det ble for mange til at hun kunne hevde seg helt i teten i turneringen.

Golf.no skriver at den norske jenta spilte variabelt hele helgen, men hennes mentale styrke gjorde at hun hentet seg fint inn og endte på en hederlig 11.-plass som hun delte med svenske Eva Dahllof.

Tutta gikk de fire rundene i Prattville seks slag under par. hun ble slått av Maria Hjorth med åtte slag.

(NTB)

11. PLASS: Tutta slår seg ut av en bunker under lørdagens runde på Robert Trent Jones Golf Trail på Capitol Hill i Prattville, Alabama.