Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk seier over Canada

Sverige tok bronsemedaljene i årets A-VM etter å ha slått Canada med 3-2. Kampen utartet etter hvert som canadierne ble stadig mer grinete og grisete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Candierne gikk som vanlig tøft ut, men svenskene scoret to ganger i løpet av 1. periode. Det canadiske laget svarte med stadig mer grisete spill.

Svenskenes mestscorende i VM, Markus Näslund, måtte gi seg tidlig etter en stygg knetakling fra Rob Blake. Den finske dommeren Rami Savolainen overså både det og en rekke andre stygge ting fra det canadiske laget.

Hodet kaldt

Svenskene holdt hodene kaldere og gikk til første periodepause med en 2-0-ledelse etter scoringer av Näslund og backen Christer Olsson.

Jörgen Jönsson økte ledelsen til 3-0 mot slutten av midtperioden, men 3-0-ledelse har i dette VM vist seg ikke å være noen trygg ledelse.

Canada reduserte ved Brian Savage tidlig i sisteperioden, og kampen fikk ny spenning da Adam Graves reduserte ytterligere.

Overtaket

Med ett minutt igjen av perioden fikk svenskene en mann utvist, og canadierne fikk anledning til å spille seks mot fire.

Men svenskene holdt unna. De hadde i stedet to muligheter til å score i åpent mål, men pucken gikk begge ganger få centimeter utenfor.

(NTB)