Dop i norsk langrenn?

Svensk selvkritikk: Hvor kommer dette Norge-hatet fra?

En modig SVT-kommentator mener at det har vært nok av tåpelig nabokrangel.

SÅ BANALT? Skyldes all svensk mistenkeliggjøring av det norske langrennsmiljøet bare tiår med nederlag i skisporet? FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
SÅ BANALT? Skyldes all svensk mistenkeliggjøring av det norske langrennsmiljøet bare tiår med nederlag i skisporet? FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Siden langrennsirkuset er tilbake på den arenaen der astmadebatten fikk en overdose for to år siden, er det grunn til å spørre med den erfarne kommentator Jacob Hård i Sveriges Television (SVT):

Hvor kommer Norge-hatet fra?

TV-veteranen er flau over oppførselen til mange av sine egne seere etter Martin Johnsrud Sundbys seier på Lillehammer sist helg:

- Det spys galle over Sundby og alle andre norske skiløpere i et omfang som kjennes direkte usmakelige, skriver Hård i en kommentar på svt.se før han punkt for punkt tilbakeviser sine svenske landsmenns anklager mot norsk langrenn:

- Nå må vi besinne oss. Det er på tide å få rett proposjon på det som har hendt, mener han.

FOR SVT-kommentatoren og alle oss andre gjelder det fortsatt å ta en eventuell debatt når den internasjonale granskingskommisjonen kommer med sin faglige vurdering av de norske medisineringsrutinene over nyttår. Men der stopper det diskutable i norsk langrenn. Derfor spør Hård retorisk svenskene::

- Er det Norge som er den største faren for skisportens framtid? Er det Norge vi skal fokusere på i jakten etter de mest utspekulerte; de som truer idrettens ide og hele eksistens

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer